PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Atoms For Peace

dinsdag 9 juli 2013Lotto Arena Merksem

Atoms

Het moet rond 2010 zijn geweest dat een eerste maal sprake was van Atoms For Peace. Toch is wat aan rockervaring op het podium staat in de Lotto-Arena bijna niet te tellen. Te beginnen bij Thom Yorke, frontman en zanger van Radiohead, die geflankeerd door RHCP-bassist Flea en REM-drummer Joey Waronker een waar stukje magie weet over te brengen in Antwerpen met grotendeels songs uit debuutplaat ‘Amok’ (2013) en Yorkes soloplaat ‘The Eraser’ (2006).

Een zaal hoeft niet uitverkocht te zijn om te kunnen spreken van een topconcert, zoveel werd snel duidelijk. Opener ‘Before Your Very Eyes’ toont meteen waar men zich verder aan kan verwachten: die ietwat ijle, bevlogen stem van Yorke, percussie die zelfs je knieën op de tribune doet knikken en zenuwachtige synths die het hoofd grondig doen tollen. Overigens niet alleen het onze, ook het vijftal op het podium toont een knetterende synergie die meer dan anderhalf uur lang een aangename spanning erin houdt.

Met een virtuoos spel dat neigt naar perfectie raast Flea zwartgerokt over het podium tijdens ‘The Clock’, het bezwerende ‘Ingenue’ en ‘Unless’ waarbij hij en de zanger beiden om aandacht schreeuwen, zonder dat het ooit stoort. ‘Harrowdown Hill’ laat ook het bijna gehypnotiseerde publiek uit de band springen met zijn aanstekelijk ritme dat uitmondt in een onwaarschijnlijke climax die de tenen doet krullen en even blijft nazinderen. De staande ovatie na het eerste deel sprak boekdelen en toen moest het beste nog komen.

Met het gejaagde ‘Feeling Pulled Apart By Horses’ zet Yorke alweer schaakmat om vervolgens nog dat tikje meer te verbluffen met ‘Rabbit In Your Headlights’, dat vijftien jaar na zijn release in samenwerking met U.N.K.L.E. nog steeds doet slikken. Tel daar nog Radiohead-B-side ‘Paperbig Writer’ bij en het plaatje is compleet. Na maar liefst zeventien nummers en honderd minuten speeltijd toonde Atoms For Peace zich in Antwerpen meer dan tevreden. Terecht.  

< Catherine Gysels > 

 

Setlist:

  1. Before Your Very Eyes
  2. Default
  3. The Clock 
  4. Ingenue
  5. Reverse Running
  6. Unless
  7. And It Rained All Night
  8. Harrowdown Hill
  9. Dropped
  10. Cymbal Rush
  11. The Present Tense
  12. Feeling Pulled Apart By Horses
  13. Rabbit In Your Headlights
  14. Paperbag Writer
  15. Amok
  16. Atoms For Peace
  17. Black Swan


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter