PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Nigel Williams | Sorry Is Niet Genoeg

zaterdag 13 september 2014De Roma Borgerhout

Nigel

Nigel Williams mocht naar aanleiding van de startdag van 11.11.11 met een uurtje stand-up comedy de boodschap van de campagne onderstrepen. En om het in de stijl van de voorstelling te zeggen: het recept was niet slecht, maar de afwerking en de presentatie konden veel beter.

De eerste tien minuten  van de voorstelling leek hij verveeld, weinig geconcentreerd en kon hij zijn drive en zijn draai duidelijk niet vinden. De voorstelling leek op een sputterende motor die vol goede bedoelingen de juiste richting wil opgaan, maar amper vooruit kwam. Om te voorkomen dat hij de zaal helemaal kwijt was, gooide hij er af en toe een grap tussen over de politieke actualiteit.  Daar wist hij wel telkens mee te scoren. 

De trein kwam pas echt op de sporen toen Nigel Williams het had over de slechte eetgewoonten van de Amerikanen en de bijhorende obesitas. Hij wist het publiek terug mee te krijgen, het tempo ging omhoog en Nigel kwam op kruissnelheid ... tot hij zich realiseerde dat hij een stukje had overgeslagen en de boel weer als een pudding in elkaar stuikte. Met wat trekken en sleuren werd de zaak toch terug op gang getrokken en de eetgewoonten bij de Limburgers en zijn ervaringen als vegetariër konden opnieuw op heel wat respons van het publiek rekenen. 

Maar ook hier waren de beste grappen enkele steken naar actuele politieke kwesties. Daar ligt duidelijk zijn sterkte. Tegen het einde van de voorstelling wilde hij weer uitdrukkelijk een boodschap meegeven en terugkomen op het thema van de 11.11.11-campagne en de soufflé zakte weer ineen. Hij was te hard aan het proberen om zich in het keurslijf van de campagne te wringen. We bleven tijdens “Sorry Is Niet Genoeg” op onze honger zitten en dat terwijl Nigel Williams normaal genoeg humor in huis heeft om die honger te stillen. 

< Sascha Siereveld >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter