PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Glass Animals

maandag 23 maart 2015Handelsbeurs Gent

Glass

Glass Animals zijn vier jonge kerels, afkomstig uit Oxford. Eerder dit najaar waren ze te bewonderen in een uitverkochte AB Club. Met hun debuutalbum ZABA en een hele hoop positieve reviews in hun achterzak, waren ze klaar om na Brussel ook Gent te veroveren met hun indietronica. Het bewijs: een uitverkochte Handelsbeurs en een vermelding als “Big Next” door organisator Democrazy.

Openen doet de band met het rustige “Black Mambo” dat alvast een mooie aanzet geeft naar een beloftevol optreden. Volgende in rij zijn “Psylla” en “Exxus”, allebei nummers van eerdere EP’s.  

Het populairste nummer, “Gooey”, komt al vrij vroeg in de setlist. We zijn nog niet halverwege of de ‘peanut butter vibes’ hangen al in de lucht met aaneensluitend een strakke gitaarsolo met overgang naar het heupwiegende “Walla Walla“ met daaropvolgend “Intruxx”, het enige instrumentale nummer op het album. Een korte bedanking en bevraging of alles nog ok is, leert frontman Dave al snel dat dit een overbodige vraag was. Een enthousiast applaus en geroep à la “We love you Glass Animals” bevestigen dit.

Glass Animals is vocaal zeer sterk en dat uit zich onder andere in nummers zoals “Hazey” en “Flip” waar de meerstemmigheid, geluidseffecten en percussie perfect in elkaar samenvloeien. De echo’s die vaak worden toegevoegd zorgen dan weer voor de dromerige psychedelische elektronica sfeer die doorheen het hele optreden duidelijk waar te nemen is.

“Cocoa Hooves” brengt een rustpunt in het optreden en zorgt voor wat intimiteit die we wel kunnen gebruiken om even op adem te komen. Het subtiele gitaarwerk  en geleidelijke opbouw doet ons even wegdromen.

De band beëindigt voorlopig de set met het nummer “Wyrd”. Voorlopig, want uiteraard zijn de mannen wel verplicht om na het geroep en geklap van het publiek een bisronde te geven. Dave bedankt ons nogmaals om zo talrijk aanwezig te zijn.

“Love lockdown”, een cover van mister Kanye West, zorgt voor een echte publieksinteractie. De voorste rijen hadden geluk, want zanger Dave kwam van het podium om tussen het publiek zijn show te geven. Glass Animals’ gewijs brachten ze iedereen in de flow. Armen én smartphones gingen in de lucht, want ja, wie wil dit moment nu niet kunnen vereeuwigen?

Afsluiten doet Glass Animals met het zeer aanstekelijk “Pools”. Even wachten tot drummer Joe de juiste beat heeft gecreëerd op zijn drumpad zodat er verder kan worden gedanst. Het abrupte einde wordt gevolgd door een overweldigend applaus.

Dave bedankt ons nogmaals. Stop met ons te bedanken Dave, jullie zijn bedankt!

< Pieter De Sutter >

De setlist:

  1. Black Mambo
  2. Psylla
  3. Exxus
  4. Gooey
  5. Walla Walla
  6. Intruxx
  7. Hazey
  8. Toes
  9. Flip
  10. Cocoa Hooves
  11. Wyrd

Bis:

  1. Love Lockdown (Kanye West cover)
  2. Pools


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter