PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Kodaline

zaterdag 4 juli 2015Citadelle Arras, FR

KodalineInterview: 

Mooie liedjes met potentieel bracht Kodaline bij volle maan in het prachtige kader van de citadel in Arras, een beschermd site door Unesco trouwens. Alles zat dus goed om er een geweldig sfeervolle avond van te maken na een zwoele eerste festivaldag op Main Square Festival. Maar een luidspreker aan de linkerkant van het podium dacht er anders over en gaf een wel erg irriterend bijgeluid tijdens zowat alle nummers. Pas tijdens het voorlaatste nummer “Love will set you free” had de geluidscrew door dat er geen probleem was met versterkers, plugs of pedalen op het podium, maar dat een luidspreker die naar het publiek gericht was de boosdoener was. Het maakte dat het concert van Kodaline – letterlijk ook – uitzitten best een opgave vergde. Nochtans toonde de Ierse band tussen de lelijke technische bijgeluiden door dat het over enkele troeven beschikt.

Klokslag twintig voor twaalf begint de band uit Dublin er aan die met “Coming up for air” een tweede album onder de arm heeft. De cameramannen nemen een van de vele meisjes in beeld die een kartonnen bordje naar boven haalt. Daarop staat “Kodaline I’m ready for it all”. De band zelf antwoordt meteen door “Ready” met solo voor elektrische gitaar er tegenaan te gooien. “Love like this” past als gegoten bij de dag: de mandoline van Steve Garrigan klinkt heerlijk zomers. Naarmate het optreden vordert, komt zijn kopstem ook beter door. “Way Back When” klapt het publiek dan weer mee in de handen, trekt open volgens het boekje en krijgt zo een folky sound mee.  

Garrigan laat weten dat zijn Frans niet al te best is. Hij excuseert zich ervoor maar laat wel weten dat hij van Frankrijk houdt. De band vraagt iedereen om het lichtje van de smartphone aan te zetten en mee te wiegen op de tonen van “The one”, een song die oorspronkelijk geschreven was voor het huwelijk van de ingenieur van Kodaline. Uiteindelijk heeft het nummer toch de plaat gehaald. Hoe dat gekomen is, vertellen Steve en Vincent in een audio interview met deze webzine.

Toegegeven, songs zoals “The one”, “Play the game”, de stemmige piano ballad “Love will set you free” die voor slowtaferelen zorgde in het publiek en de met cimbaalgetik en akoestische gitaar begeleide afsluiter “All I want” gaven vooral aan dat Kodaline een goeie basis heeft aan indie popsongs. Nu nog iets alerter zijn bij technische storingen en we zijn er.

< Bert Hertogs >

Op 20 augustus staat Kodaline op Pukkelpop, een dag later op Lowlands.


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter