PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ellie Goulding op Pukkelpop

vrijdag 21 augustus 2015Festivalwei Kiewit

Ellie

We hadden het voorspeld op Sziget Festival en het werd werkelijkheid op Pukkelpop. Een kortere set (55 minuten in Hasselt in plaats van anderhalf uur in Boedapest) zorgde ervoor dat Ellie Goulding van begin tot einde het publiek op haar hand had. Al bij opener “Outside” bleek de sfeer onder de jongeren – vooral meisjes – erg uitgelaten. Tegen het einde van het optreden zaten tientallen bakvissen op de schouders van een vriend(in) die ene hit mee te zingen waar een fan zo om smeekte op zijn schalks kartonnen bordje: “Love me like you do geile poes”.

In een uitstekend getimed optreden, toegegeven het kwam bij momenten soms wat te strak geregisseerd over, ook nu weer was er die uitdagende pose met blonde lok haar voor de ogen, leek Ellie Goulding even van haar melk. Net als op Sziget vroeg ze wat gegeneerd om de handen in de lucht te steken terwijl een muzikant een foto van haar nam met het publiek op de achtergrond. Alleen had ze niet gerekend op het repetitief scanderen van “hey ho” terwijl de fans de handen naar voor en achter bewogen. Het geeft wél aan hoe goed de sfeer zat tijdens de ganse show.  

“I need your love” (Calvin Harris) werd een feestje om ú tegen te zeggen. Tijdens afsluiter “Love me like you do” het meezingmoment van de avond, dé song die het kan schoppen tot festivalsong van het jaar 2015, ging ze via een outro de bühne af terwijl een backing met duim en wijsvinger een hartje vormde. Een hartje dat de fans zeer graag overnamen. Daarna riepen ze massaal “we want more”. Toegiften kwamen er niet, en hoewel dat op dat moment erg jammer leek voor de fans, weten we uit ervaring (6 nummers speelde ze meer op Sziget die zelden iets toevoegden) dat less soms gewoon more is.

Ellie Goulding tekende voor het beste optreden op de Main Stage van Pukkelpop op vrijdag. De charme van een vluggertje quoi?

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Outside
  2. Ritual
  3. Goodness gracious
  4. Animal
  5. Starry Eyed
  6. Powerful
  7. Figure 8
  8. Anything could happen
  9. I need your love
  10. Lights
  11. Burn
  12. Love me like you do


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter