PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Gossip

maandag 24 mei 2010Halles de Schaerbeek Brussel

Gossip

Op het einde van een warm en zonnig pinksterweekend zorgde Gossip ervoor dat Hallen Van Schaarbeek helemaal tot het kookpunt kwamen. Een half jaar na de oorspronkelijke datum, frontvrouw Beth Ditto moest hun doortocht in november uitstellen wegens ziekte, zette de Amerikaanse band een stomende set neer.

Hoe laat je je publiek uit je hand eten? Les één: zeg een paar woordjes in de taal eigen aan je publiek. Check. Beth Ditto, gehuld in een glinsterend en vooral kort kleedje, begroet iedereen in het Frans en verontschuldigt zich meteen omdat ze maar één woord Vlaams kent, dankjewel. De verontschuldigingen gaan zelfs verder dan dat, ze excuseert zich uitgebreid omdat hun eerdere concert werd uitgesteld. Het publiek is al helemaal mee.

Les twee: erken de aanwezigheid van je publiek en ga de interactie aan. Check. Praatjes, zwaaien en op het podium gegooide knuffels worden uitgebreid besproken. Het publiek eet helemaal uit de Gossip’s hand.

Les drie: speel gewoon een beregoede set. Check en het publiek gaat wild. Al vanaf de eerste noten van Your Mangled Heart staat vast dat dit een memorabele avond zal worden. Gossip staat bekend voor hun energetische optredens en ze maken die belofte meteen waar. Single Pop Goes The World zit vroeg in de setlist en krijgt het publiek meteen aan het zingen.

Een week na het optreden van Lady Gaga in Antwerpen wordt de herinnering nog aangewakkerd. Listen Up krijgt een Rah rah ah-ah-ah! Gaga Ooh-la-la intro. Verdere hoogtepunten zijn Love Long Distance, Heavy Cross en uiteraard het nummer dat Gossip op de muzikale wereldkaart zette: Standing In The Way Of Control.

Met haar herkenbare uithalen en schreeuwstem drentelt Beth Ditto, wiens stem wel eens wordt vergeleken met Janis Joplin, goedlachs van links naar rechts over het podium. Het speelplezier druipt, naast de nodige zweetdruppels, van haar af. Het is niet voor niets dat ze tegen het einde van de set een witte handdoek rond het hoofd draait en een iets luchtiger shirt aantrekt.

Als bisnummer kiest Gossip een cover, Pull Up To The Bumper van Grace Jones met een stukje Wanna Be Startin’ Somethin’ erdoor gemixt.. Het is een beetje een vreemde keuze mede omdat Beth Ditto de tekst niet helemaal kent en ze de woorden probeert af te lezen. Ook al is het niet helemaal perfect, het werkt toch. Gossip’s doortocht in Schaarbeek is op alle vlakken een absolute voltreffer.

< Nathalie Charlier >

De setlist:

1. Your Mangled Heart
2. Pop Goes The World
3. Four Letter Word
4. Not Going Away (Black Sabbath cover)
5. Intro Bad Romance (Lady Gaga cover)
6. Listen Up
7. Coal To Diamonds
8. 8th Wonder
9. Love Long Distance
10.Dimestore Diamond
11. Intro Don’t Stop The Music (Rihanna cover)
12. Don’t (Make Waves)
13. Standing In The Way Of Control
14. Yesterday’s News
15. 2012
16. Men In Love
17. Heavy Cross

Bis:

18. Pull Up To The Bumper (Grace Jones cover) met stukje Wanna Be Startin’ Somethin’ (Michael Jackson)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter