PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Dungeons and dragons ★★★1/2

maandag 3 april 2023Kinepolis Antwerpen

Dungeons

Een fijne entertainende fantasy actiekomedie. Zeker in 4DX (hoewel de prent niet in 3D te zien is). Dat is Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves dat geregisseerd werd door Jonathan Goldstein en John Francis Daley.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves duurt 134 minuten. Eerlijk? Er had zeker een kwartier af gemogen. Vooral halfweg vonden de scenaristen het kennelijk nodig om de prent te gaan uitleggen aan de kijker, ook door bijkomende flashback die ons niet altijd een meerwaarde leken en wat nodeloos achtergrond, context en duiding bij sommige personages toe te voegen. Echt meeleven doe je trouwens niet omdat de acteurs nauwelijks of geen psychologische laag in hun personages kunnen steken. Wel is er die heerlijke aanstekelijke zelfrelativerende humor, ook ten opzichte van het genre zelf. We hebben ons dus bij momenten kostelijk geamuseerd. En die effecten, bewegende stoeltjes, gespetter, lichteffecten enz. zijn absoluut een plus in 4DX.

Waarover gaat Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves? Wel, Edgin Darvis (Chris Pine) heeft zijn vrouw verloren. Ze werd vermoord. Met Holga Kilgore (Michelle Rodriguez) voedde hij zijn dochter Kira (Chloe Coleman) op. De twee besluiten wanneer Kira oud genoeg is om te gaan stelen met de amateur tovenaar Simon Aumar (Justice Smith) en de bad guy in dit verhaal Forge Fitzwilliam (Hugh Grant). Edgin wil tijdens de missie het tablet van de herrijzenis in zijn bezit krijgen. Daarmee kan ie eenmalig een dode terug tot leven wekken. Hij wil dat met zijn overleden vrouw doen.

Maar Sofina (Daisy Head), een rode tovenares, blijkt samen met Forge onder één hoedje te spelen. Edgin en Holga worden opgepakt. De rest weet te ontsnappen. Forge krijgt het tablet in handen en zal Kira als levend schild gebruiken wanneer haar vader die samen met Holga na twee jaar gevangenis weet te ontsnappen, ook al was dat niet nodig want de twee werd net gratie verleend, haar zoekt. De ganse tijd heeft Forge Kira wijsgemaakt dat haar vader niet geïnteresseerd is in haar…

Forge is ondertussen de vorst geworden van Neverwinter. Maar in feite valt hij onder de macht van Sofina. Hij heeft de Spelen van de Hoge Zon terug het leven ingeroepen waardoor rijkaards massaal kostbare zaken als prijzengeld komen brengen. Dat wordt bewaard in een kluis die een Mordenkainen beveiliging kent. Enkel de drager van een magische helm kan die echter doorbreken.

Het plan van Forge is om met de schat en dus ook het tablet aan de haal te gaan terwijl hij de macht overdraagt aan Sofina die erop uit is iedereen in de arena waar de spelen plaatsvinden, te vermoorden door rode toxische rook.    

Holga en Edgin hebben ondertussen een team gevormd met Simon Aumar (Justice Smith), een onzekere half-elf die probeert zijn magische kunsten te beheersen en moeilijk, of net beter onder druk lijkt te presteren. Verder maakt ook zijn love interest – die hem eerder afwees – Doric (Sophia Lillis) deel uit van het team. Zij is een druïde en kan van gedaante veranderen, in een uilbeer bijvoorbeeld. Ze wil het tegen Forge opnemen omdat ie een bedreiging vormt voor haar en haar soortgenoten die in het bos leven. Forge gebruikt het bos om aan grondstoffen te geraken en kapt er dus massaal veel bomen.

Slagen Doric, Simon, Holga en  erin met de hulp van Xenk (Regé-Jean Page) die hen wijst waar de magische helm ligt om te winnen van Sofina en Forge? Overwint Simon zijn onzekerheid en dus van zichzelf (zijn angsten)? Kan Edgin zijn vrouw terug tot leven wekken en vooral zijn dochter Kira overtuigen dat hij weliswaar een slechte vader was maar alles voor haar bestwil deed? En wordt het iets tussen Doric en Simon? Dat ontdek je onder andere in Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter