PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Beautiful disaster ★★★★

vrijdag 7 april 2023Kinepolis Antwerpen

Beautiful

Een slimme blondine die nog maagd is. Wiens band met haar vader niet al te best is. Die valt op een man die eigenlijk niet haar type is, absoluut haar grenzen wil stellen maar uiteindelijk niet anders kan dan zich totaal over te geven aan haar emoties en te bekennen dat ze verliefd is op hem. Een jonge vrouw ook die (veel) interesse in seks heeft en daarin bevrediging zoekt bij een man met ervaring. En dat allemaal in de context van een schoolomgeving. Je zou zo zeggen dat dit het uitgangspunt vormt van de After-series. Beautiful disaster kan je dus bezwaarlijk origineel noemen. Maar toegegeven, dit is gewoon een guilty pleasure. Sterker nog: hij is nog verdomd grappig ook.

In Beautiful disaster, de succesvolle roman van Jamie McGuire die Roger Kumble verfilmde, zien we hoe Abby (Virginia Gardner) kapt met haar leven in Las Vegas en vooral dan met haar vader Mick (Brian Austin Green). Dat was een goed gokker, maar het is zijn dochter die als Lucky 13 voor de belangrijkste inkomsten zorgt nu hij er blijkbaar minder goed in geworden is. Ze is namelijk bijzonder goed in poker, en wint daar veel geld mee, ook al is ze eigenlijk nog niet oud genoeg om casino’s af te mogen schuimen.

Ze verlaat van de een op de andere dag haar vader omdat ze een diploma wil halen. Op de universiteitscampus stoot ze tegen Parker (Neil Bishop). Ze doet zijn ballen pijn waarop ze hem zegt dat hij er ijs zou op moeten leggen, en hij gevat antwoordt dat zij dat eigenlijk zou moeten doen. Het is duidelijk dat hij haar type is en ze voor hem wil gaan, maar tegelijkertijd voelt ze ook iets voor de underground bokser Travis (Dylan Sprouse). Die gevoelens wil ze echter niet toelaten. Maar hoe meer ze ze afblokt hoe harder ze vaststelt dat ze eigenlijk stiekem smoorverliefd op hem is.

Tijdens de les blijkt ze hem te Insta stalken (zijn profiel op Instagram na te vlooien m.a.w. wat volgens ons ok is, waarom dat dan zo’n zwaar beladen en zelfs strafbare term als ‘stalking’ meekrijgt, is ons een raadsel) en hij blijkt haar daarop te betrappen. Met Parker gaat Abby op date. Plots stelt ie voor om samen naar het theater te gaan. Ze denkt dat het een moderne opvoering is van Shakespeare. Maar in feite is het een bokswedstrijd die ze geserveerd zal krijgen met niemand minder dan Travis in de hoofdrol. Travis en Abby sluiten een weddenschap. Als hij die wint moet Abby een tijdlang in zijn appartement intrekken. Verliest hij dan betekent dat voor hem een lange tijd geen seks.

Je raadt het al hoe deze weddenschap afloopt in Beautiful distaster: hij wint. Gevolg: zij delen samen een bed, zij op haar helft, hij op de zijne. Vooral zij wil het contactloos houden. Maar wanneer ze op zoek is naar een nieuwe fluo stift in de bovenste lade van zijn nachtkastje, ontdekt ze zijn seksspeeltjes (stimulerende balletjes, een vibrator enz.) en condooms. De sekssfeer, de aantrekking en afstoting is dus constant aanwezig. Vraag is of Abby stand zal houden, ook al geeft ze zonder het te beseffen hem een handjob terwijl ze slaapt. Kan ze zijn aantrekkingskracht op haar afhouden, of gaat ze toch overstag? Hoe zal ze omgaan met die andere gevoelens die ze koestert voor Parker? En wat als plots blijkt dat haar vader ondertussen 100.000 dollar schulden heeft opgebouwd in Las Vegas? De antwoorden ontdek je in het bijzonder amusante Beautiful disaster waar uiteraard wel eens een misverstand voor een haar in de boter kan zorgen, maar ook overmatig alcoholgebruik geen gunstig effect blijkt te hebben op relaties, dat hier tot een van de grappigste – en ook verre van sexy - scènes leidt.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter