PDF-versie voor persoonlijk gebruik

DVD Recensie: Het Huis Anubis Show: de graal van de eeuwige vriendschap

vrijdag 17 september 2010


DVD

“Wie wint dit gevaarlijk spel? Wie lijdt de nederlaag? Keert hier ooit de rust terug? Dat is nog maar de vraag.” Met die vraag, uit het lied “Kunnen stenen iets vertellen” opent de allereerste Huis Anubisshow. Al gauw bleek de show een schot in de roos, zowel in Nederland als in Vlaanderen geraakte de show moeiteloos uitverkocht. Extra optredens waren noodzakelijk. Studio 100 besloot dan ook om een DVD van deze show te maken en die ligt nu in de winkels. En terecht, want Huis Anubis was wat ons betreft de beste theatershow die het productiehuis uit Schelle het afgelopen theaterseizoen liet zien.

Het schijfje geeft de show haarfijn weer, we zien de acteurs in close up en in totaalbeeld. Mooi zijn de momenten waar beelden mooi in elkaar overvloeien, zoals tijdens de ballade “Hij”. Dan zien we Fabian (Lucien van Geffen ) en Nienke (Loek Beernink) in eenzelfde beeld, terwijl ze eigenlijk op enkele meters van elkaar zitten en hun liefde voor de ander stiekem bezingen.

Nog een plus is de betrokkenheid van de tieners én hun ouders. Je ziet de kids hun idolen meehelpen en tips geven. Meermaals zagen we jongeren die op het puntje van hun stoel zaten tijdens deze spannende show. Verbazende blikken en openvallende monden merkten we ook. Meer dan terecht. Want deze show staat inhoudelijk als een huis. De ouders van hun kant komen ook aan bod, wanneer Fabian op zoek moet naar een wimper van een oudere man en een zoen van een vrouw van middelbare leeftijd. Het zorgt zelfs voor wat hilariteit onder hen.

De bewoners van Huis Anubis zitten met enkele oude kunstschatten opgescheept die eigenlijk bestemd waren voor een museum in Zuid Amerika. Daar zitten ze met de decorstukken van de schoolmusical, die Amber bestelde, realiseren ze zich. Tussen enkele bekende schilderijen van Degas, Warhol, Leonardo da Vinci, en andere (ondertussen is de kunstkennis van de kids hierdoor ook weer aangescherpt) vinden ze de graal van de eeuwige vriendschap.

Wanneer ze de graal open doen, bevrijden ze een geest, die hun vriendschap danig op de proef stelt via verschillende opdrachten. Na een goede opdracht, mag telkens iemand raden in welke kist de schat verborgen zit die hen eeuwige vriendschap zal bezorgen. Kiest iemand een foute kist, dan verdwijnt die in een schilderij.

Het geheel werd knap in beeld gebracht en ook de liedjes zijn aanstekelijk. 7 Stuks krijgen we te horen. Kunnen stenen iets vertellen, Het geheim, Het pad der zeven zonden, Hij, Ware liefde, De schat van Anubis en het Huis Anubis mochten niet ontbreken. Iris Hesseling zet een hilarische (domme) blonde Amber neer. Maar zo dom blijkt ze al bij al niet te zijn. Impulsief, dat dan weer wel. Verder zijn de rustige ballades een mooi rustmoment in deze spannende show. Hij, een duet tussen Loek Beernink en Lucien van Geffen is bloedmooi. Ook “Ware liefde” klinkt ontzettend oprecht.

De dvd duurt 70 minuten, en is voorbij voor je het goed beseft. We hebben ons suf gezocht naar stiekeme hidden features of extra’s. Maar die zitten er jammer genoeg niet op. Misschien een ideetje voor het productiehuis wanneer de tweede film op DVD verschijnt. In december 2009 komt die in de zalen. En wellicht komt er in 2010 ook een nieuwe theatershow. We zijn benieuwd!

Wie de Anubisshow live wil zien, kan dat nog tijdens de extra shows in het Beatrix Theater van Utrecht tussen 29 juli en 2 augustus 2009. Een aanrader, want de show live beleven heeft nét dat ietsjes meer al is de dvd een perfect alternatief voor zij die niet in Utrecht met hun kroost geraken.

< Bert Hertogs > voor musicnews.be


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter