New Event Bastarda

De Munt Brusselzaterdag 1 april 202315:00

Een bastaardkind dat uitgroeide tot een verheerlijkt monarch, een vrouw met heel wat mannelijke ‘favourites’ die als Virgin Queen te boek staat: de figuur van Elizabeth I Tudor (1533-1603) fascineert al eeuwenlang historici, dichters, dramaturgen, schilders en … componisten! Gaetano Donizetti wijdde maar liefst vier opera’s aan het elizabethaanse tijdperk: Elisabetta al castello di Kenilworth (1829), Anna Bolena (1830), Maria Stuarda (1834) en Roberto Devereux (1837)

Onder de titel Bastarda smeden regisseur Olivier Fredj en dirigent Francesco Lanzillotta deze officieuze Tudor-tetralogie nu om tot een ambitieus fresco, dat het leven van Elizabeth I vertelt in twee opera-avonden. Uit de muzikale en dramatische zwaartepunten van de originele werken puren ze een volledig nieuwe partituur en dramaturgie, die zich vastbijt in het levensverhaal en de complexe persoonlijkheid van de koningin: een vrouw die ondanks haar macht gevangen zit tussen de staatsraison en haar meest intieme gevoelens.

Het resultaat is een zes uur durende vertelling, opgesplitst in twee avonden, die u idealiter allebei bijwoont: “For better, for worse...” is het verhaal van haar kindertijd en plotse rise naar de troon, “... Till death do us part” dat van haar onvermijdelijke teloorgang.

Tickets: www.demunt.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter