>>

Recensie Fidelio ★★★★

desc

zondag 15 november 2020 YoutubeBert Hertogs

Muziektheatercollectief Walpurgis heeft duidelijk iets met de enige opera die Ludwig van Beethoven schreef: Fidelio. Drie jaar nadat ze de handen in elkaar sloeg met hetPaleis voor een jeugdvoorstelling, brengt Judith Vindevogel een geanimeerde kortfilm. Kurt Gysen neemt daarbij de rol van de tiran Pizarro opnieuw voor zijn rekening, hier een rechts leider die als een Big Brother iedereen in de gaten houdt in een kille wereld waar geen plaats is voor liefde en fantasie. Lisa Willems geeft Leonore een stem. Een vrouw die zich vermomt als man om als veiligheidsagent zich aan te bieden in de gevangenis waar de liefde van haar leven zwaar gefolterd wordt. In de ogen van Pizarro is haar vriend Florestan (stomme rol) namelijk ‘een anarchistje’ en ‘een makak’. Tenslotte horen we Stefaan Degand, die altijd goed tot zijn recht komt in een wat donkere rol, als Rocco uitvoeren wat zijn baas hem vraagt: een put graven zodat Florestan erin begraven kan worden in ruil voor veel geld. Hoewel Rocco best wel beseft dat ie in de hel werkt, danst ie slaafs naar de pijpen van zijn meester. Hier knap voorgesteld door Roman Klochkov wanneer hij dat personage even tekent als een zeehond met een bal op zijn neus.

Recensie: Fidelio ★★★★

Recensie Onze 5 favoriete familiefilms op Disney+

desc

donderdag 12 november 2020 Disney+Bert Hertogs

Neen, in dit lijstje ga je geen Disney animatiefilms, superheldenfilms (Marvel) of Star Wars films vinden. Dat ligt namelijk te veel voor de hand. Wel zochten we onze favoriete films uit de ‘90s op die – gelukkig – ook beschikbaar zijn op deze streamingdienst. Op die manier kunnen jullie en wij die klassiekers uit onze jeugd opnieuw beleven.

Recensie: Onze 5 favoriete familiefilms op Disney+

Recensie Hope ★★★

desc

dinsdag 27 oktober 2020 Cinema Cartoon sBert Hertogs

De Noorse gevoelige dramafilm Hope van Maria Sodahl (gekend van Limbo) is vooral een ode aan de liefde geworden. Zeker, de prent die gebaseerd is op haar eigen ervaringen, gaat over kanker en alle emoties die daarmee gepaard gaan. Toch is het opmerkelijk en mooi om zien hoe de ziekte van Anja (Andrea Braein Hovig), die net voor kerst te horen krijgt dat ze een hersentumor heeft kort nadat ze genezen van longkanker verklaard was, haar gezin dichter dan ooit bij elkaar weet te brengen. Vooral haar relatie met Tomas (Stellan Skarsgard) verbetert er op. De man blijkt niet alleen empathisch maar ook een zekere rust uit te stralen, begrip te tonen, steunt zijn geliefde en heeft het beste met haar voor.

Recensie: Hope ★★★

Recensie Honest Thief ★★★1/2

desc

woensdag 21 oktober 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Eerlijk? Honest Thief van Mark Williams met in de hoofdrol Liam Neeson als Tom Carter is een aangename actiethriller die zeker in een IMAX-ervaring (dat geluid, die heldere beelden!) goed tot zijn recht komt. Er zijn dan ook behoorlijk wat achtervolgingsscènes te zien in deze prent. Die draait om een bankovervaller, de media noemen hem the In & Out Bandit, die maar liefst in 12 banken wist in te breken en de kluis kon openbreken door die op te blazen. Zijn manier van werken? Op zoek naar banken die gevestigd waren naast een leegstaand pand en die een verouderde kluis hadden. Hij zou ook steeds toeslaan in een verlengd weekend. Immers, hij moest ook nog sporen zien te wissen door zelfs hier en daar een likje verf te voorzien.

Recensie: Honest Thief ★★★1/2

Recensie Relic ★★★

desc

dinsdag 20 oktober 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Wie wil griezelen in Antwerpen dit najaar, kan dat niet doen op de Winterfoor. Want die gaat wegens corona dit jaar niet door. Wie een spookhuis wil zien, kan daarvoor wel naar de bioscoop. Relic van Natalie Erika James is namelijk een degelijke mysterieuze haunted house-film die inzet op de vraag of het vreemd gedrag van Edna (Robyn Nevin) nu te wijten is aan dementie of iets anders. ‘Oma is niet meer wie ze was’ zegt Kay (Emily Mortimer) daarover tegen Sammy (Bella Heathcote).

Recensie: Relic ★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter