>>

Recensie The Painted Bird ★★★★1/2

desc

maandag 21 september 2020 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Eros en thanatos. De oerinstincten van de mens en zijn wrede en rauwe maar ook zijn empathische en esthetisch mooie kantjes. Dat toont de Tsjechische regisseur Vaclav Marhou in The Painted Bird. De geverfde vogel staat symbool voor hoe het mensen vergaat die anders zijn dan de meerderheid wat aangetoond wordt wanneer Lekh een wild vogeltje vangt en daar likjes verf op doet en dan vrijlaat. De soortgenoten storten zich op het vogeltje in de lucht en gaan het brutaal te lijf tot het levenloos uit de lucht naar beneden valt.  

Recensie: The Painted Bird ★★★★1/2

Recensie David Copperfield ★★★

desc

maandag 14 september 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Het Brits-Amerikaanse kostuumdrama The Personal History of David Copperfield (hierna korten we de titel gemakshalve af tot David Copperfield) van Armando Iannucci baseerde zich op Charles Dickens Victoriaanse roman The Personal History, Adventures, Experience and Observation of David Copperfield the Younger of Blunderstone Rookery (which he never meant to be published on any account). Het is een van Dickens meest autobiografische werken, zo vertelt hij hoe het is om te werken in de fabriek wat hij zelf ook aan de lijve heeft ondervonden. Hoewel de omgeving grauw is en de kloof tussen de verschillende klassen, rijk en arm gigantisch in het negentiende eeuwse Engeland, is de prent erg optimistisch en gaat die over de mogelijkheid om jezelf emotioneel en moreel te ontwikkelen. ‘Don‘t worry. You‘ll make it through. And you‘ll have quite the ride on the way.’ is dan ook de moraal van het verhaal.

Recensie: David Copperfield ★★★

Recensie Antebellum ★★★

desc

vrijdag 11 september 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De anticlimax van de ganse prent Antebellum, van de producers van Us en Get Out is gewoon dat het geen horrorfilm is. Of toch niet het soort dat je de daver op het lijf jaagt. Integendeel, de kijker krijgt van debutanten Gerard Bush en Christopher Renz een esthetische prent voorgeschoteld die eerder aanleunt bij het psychologische dramagenre. Veronica Henley / Eden (neergezet door een uitstekende Janelle Monáe die bewijst dat ze kan acteren) beleeft een nare droom dat ze als slaaf onderdrukt wordt op een katoenplantage en moet zien te ontsnappen.

Recensie: Antebellum ★★★

Recensie The Racer ★★★

desc

woensdag 9 september 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Grote verrassing toen zowel regisseur Keiron J. Walsh als hoofdrolspeler Louis Talpe in onze zaal een woordje uitleg kwamen geven over The Racer, een nieuwe Iers-Vlaamse film die door corona vervroegd in de zalen te zien is. Wij wisten immers helemaal niets van een première – en dachten dat die tot nader orde niet doorgaan -  laat staan dat de regisseur en de hoofdrolspeler even zouden afkomen. Groot was Talpes verbazing dan ook dat er niet zo gek veel volk in onze zaal zat. Dat komt omdat zaal 7 niet afgehuurd was. Het was dus een gewone zaal zonder guests of VIPs. Gewone betalende bezoekers dus.

Recensie: The Racer ★★★

Recensie Hope Gap ★★★1/2

desc

woensdag 2 september 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Hope Gap van William Nicholson is een onderhoudende echtscheidingsfilm geworden. Dat heeft alles te maken met de sterke vertolking van Annette Bening die als Grace met de moed der wanhoop haar huwelijk probeert te redden. Maar Edward (Bill Nighy) is vastbesloten. Met haar stapte hij 29 jaar geleden op de verkeerde trein en werd hij iemand die hij niet wou zijn. Hij is nu verliefd op Angela (Sally Rogers), de moeder van iemand waar hij les aan geeft en die problemen ondervond. Drie ongelukkige mensen werden er nu nog maar één. Grace beeldt zich in dat ze een gelukkig huwelijk had met Edward. Dat maakt het rouwproces er alleen maar complexer op.

Recensie: Hope Gap ★★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter