Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Dumb Money ★★★

desc

dinsdag 5 december 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Telkens ik met de trein naar Brussel rijd, zie ik dat ene spandoek. Een waarin je allemaal kleine visjes de krachten ziet bundelen en mooi de vorm aannemen van een grote haai die op hen afstevent. Door zich zo te organiseren komen zij als opgetelde deeltjes groter uit dan de haai waardoor die verschrikt wegzwemt. Het is exact die techniek, hoe je door slim te zijn vanuit een haast onmogelijke startpositie en die toch in jouw voordeel kan ombuigen, waar het om draait in Dumb Money.

Recensie: Dumb Money ★★★

Recensie Maestro ★★★

desc

woensdag 6 december 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Maestro, de jongste film ban Bradley Cooper gaat niet zo zeer over het leven en werk van Leonard Bernstein. Centraal staat eigenlijk zijn vrouw Felicia Montealegre (fenomenaal neergezet door Carey Mulligan) en hoe zij aan zijn zijde bleef en vice versa hoewel de pianist/dirigent/componist biseksueel was. In Bernsteins tijd was daar nog een groot taboe over. In die mate zelfs dat Felicia hem vraagt om hun dochter Jamie niet van streek te maken. Ze heeft namelijk geruchten opgevangen die Bernstein (Bradley Cooper) uiteindelijk zal afdoen als larie, ingegeven door jaloezie.

Recensie: Maestro ★★★

Recensie How to have sex ★★★★1/2

desc

dinsdag 5 december 2023 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Ook sletjes zijn mensen en hebben gevoelens. Zo zou je de moraal van How to have sex, de debuutfilm van Molly Manning Walker die daar terecht in Cannes de prijs ‘Un Certain Regard‘ mee in de wacht sleepte, kunnen samenvatten. Maar How to have sex gaat niet alleen over tegen welke beperkingen (vooral context dan) toestemming aanschurkt, laat staan of en hoe je bepaalde signalen goed uit en kan interpreteren als je moe en/of onder invloed bent (van alcohol enz.) maar ook dat je als slachtoffer het soms zelf niet goed weet of je nu wel een slachtoffer bent of niet. Doe daar nog eens bovenop dat het knap lastig is om zelfs met je beste vriendinnen het gesprek aan te gaan, en giet dat allemaal in een prent van 88 minuten waarin zo sterk en naturel geacteerd wordt, en je gaat als kijker met een ongemakkelijk gevoel naar huis. Ook omdat de regisseuse slechts heel fragmentarisch toont wat er gebeurd is.

Recensie: How to have sex ★★★★1/2

Recensie Wish ★★

desc

dinsdag 28 november 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Wish, de 62ste animatiefilm van Disney, verzuipt in de easter eggs en referenties naar vorige films. In die mate dat wanneer je daarnaar begint te zoeken, het klassieke, flinterdunne en wat voorspelbare verhaal naar de achtergrond verdwijnt. Langs alle kanten voel je ook dat het de intentie was van Disney om terug te keren naar een traditionele prent in 2D maar ze tijdens het ontwikkelingsproces uiteindelijk toch de kaart zijn gaan trekken van de computergeanimeerde film. Dat het eindresultaat dan ook wat tussen twee stoelen valt, hoeft niet te verbazen.

Recensie: Wish ★★

Recensie Napoleon ★★

desc

vrijdag 24 november 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een van de meest teleurstellende films van het jaar. Dat is Napoleon, het historische drama van Ridley Scott. David Scarpa baseerde zich op het verhaal van Bonaparte, de brieven die ie schreef aan Joséphine en de antwoorden die ie terugkreeg. Maar hij zoomt uitsluitend op de veldslagen en deze romance die geen troonopvolger opbracht waardoor de keizer uiteindelijk niet anders kon dan van haar te scheiden in 1810.

Recensie: Napoleon ★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter