>>

Recensie Sandra Kim wint finale The Masked Singer

desc

vrijdag 6 november 2020 VTMBert Hertogs

De revelatie van het eerste seizoen van The Masked Singer heeft op vtm de finale gewonnen: Koningin. Sandra Kim, die in 1986 – en dus niet in 1985 wat Karen Damen dacht - met ‘J’aime la vie’ voor het eerst voor ons land het Eurovisiesongfestival won wat tot op heden nog steeds een uniek gegeven is, klopte Kevin Janssens en Gio Kemper die respectievelijk onder de maskers van de Wolf en Duiker zaten. Wolf ging er als eerste uit zodat de ultieme face-off finale op het einde van het programma beslecht moest worden tussen Koningin en Duiker waarin ze samen het duet ‘This is me‘ uit The Greatest Showman zongen. Daarin bleek Koningin vocaal een stuk straffer te zijn dan Duiker waardoor haar overwinning oververdiend is.

Recensie: Sandra Kim wint finale The Masked Singer

Recensie De kleine zeemeermin live! ★★★1/2

desc

zondag 1 november 2020 Disney+Bert Hertogs

Met een dubbel zo lange herfstvakantie dan normaal die voor de deur staat en een beperkt aantal mogelijke vrijetijdsbestedingen die vanaf 2 november zullen gelden door de lockdown omwille van het coronavirus, komt fietsen, wandelen, knutselen, puzzelen, karweitjes in het huis opknappen, koken en naar tv en streamingdiensten kijken weer helemaal bovenaan op de agenda bij heel wat gezinnen staan. Sinds september is Disney + beschikbaar in ons land. Geen moment te vroeg kwam het streamingkanaal van het Huis van de Muis. Zo brengt de studio kleur in de Vlaamse woonkamers. Wij kozen uit hun rijke aanbod om te beginnen al meteen voor een feest van jewelste, met vuurwerk, confetti, acrobatie, en aanstekelijke liedjes: De kleine zeemeermin Live!

Recensie: De kleine zeemeermin live! ★★★1/2

Recensie Wolf, Koningin en Duiker naar finale The Masked Singer

desc

vrijdag 30 oktober 2020 VTMBert Hertogs

De finale van The Masked Singer op VTM zal gezongen worden door Wolf, Koningin en Duiker. In de halve finale vanavond werd Nora Gharib ontmaskerd als de Suikerspin. Zij komt dus niet aan bod in de finale volgende week. De aap kwam al meteen uit de mouw aan het begin van de aflevering toen Ruth Beeckmans stelde dat The Masked Singer dan wel geen zangwedstrijd is maar dat ze blij is dat ‘de echte zangers nog wel in dit programma zitten’. Of we die zin letterlijk moeten interpreteren is maar de vraag … Lize Feryn zocht samen met de andere juryleden Jens Dendoncker, Julie Van den Steen en Karen Damen wie er onder de maskers zou kunnen zitten.

Recensie: Wolf, Koningin en Duiker naar finale The Masked Singer

Recensie Ghost Rockers grote winnaar met vier Gouden Ks

desc

zaterdag 4 februari 2017 Paleis 12 Brussels ExpoWannes Hobin

Echt spannend was het Gala van de Gouden K‘s niet en grote verrassingen waren er al evenmin. De show werd aaneen geregen door BV‘s die in duo telkens een korte act opvoerden, de genomineerden aflazen en een ballon doorprikten om de winnaar bekend te maken. Het ene duo slaagde er al beter in dan het andere om het publiek bij de show te betrekken, maar soms was de poging tot humor gewoonweg schrijnend, zoals bij de vreemde combinatie Josje Huisman – Frank Deboosere. Het ging allemaal erg snel en naast haastige optredens van o.a. Ketnet Musical, Ghost Rockers, K3 en Baba Yega, viel er niet veel te beleven op het podium.  

Recensie: Ghost Rockers grote winnaar met vier Gouden Ks

Recensie Bazart niet de beste live act

desc

donderdag 2 februari 2017 Paleis 12 Brussels ExpoBert Hertogs

De grote winnaar van de MIA’s 2016 is Bazart. De band had ook het meeste aantal nominaties op zak:7. Maar die van Live Act en beste album (twee sectorprijzen) zagen ze – terecht – aan hun neus voorbijgaan. Die gingen respectievelijk naar Goose en Het Zesde Metaal (Calais). Concertnews.be schreef over het optreden van Bazart in de AB: ‘Bazart zal ooit de annalen van de Belgische muziekgeschiedenis ingaan als een grote vergissing zoals ‘Rendez-vous’ van Pas de deux dat ooit was als Belgische Eurovisiesongfestivalinzending.’  De 5 MIA’s die Bazart wél in de wacht sleepte, waren: Hit van het Jaar (‘Goud’ dat goed voor platina was qua verkoop), Doorbraak, Groep, Nederlandstalig (uit de handen van prins Laurent die zich versprak door ‘Bozar’ te zeggen in plaats van ‘Bazart’, toch nog een beetje plaats voor échte cultuur op de VRT in prime time buiten die mooie hommage aan Toots Thielemans) en Beste Pop.

Recensie: Bazart niet de beste live act

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter