Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Euphoria ★★★★1/2

desc

woensdag 24 februari 2021 StreamzBert Hertogs

Hoe vergaat het Jules Vaughn en Rue Bennett? Dat is de vraag waarmee de achtdelige HBO-reeks Euphoria van Sam Levinson de kijkers op het einde van het eerste seizoen naar bed mee stuurde. Ondertussen zijn er twee specials bijgekomen die elk apart inzoomen op een van de hoofdpersonages. Wat opvalt, is dat de twee elkaar zeer goed aanvullen ook al is het contact verwaterd. Rue die al van kindsbeen een dwangstoornis (tellen) heeft en bipolair ‘the highs are high and the lows are low’ is, is hervallen en gebruikt opnieuw drugs die haar ervan weerhouden om zelfmoord te plegen. Jules is een transmeisje, ze heeft een penis, teelballen en borsten. Zij omarmt het leven, is heel positief ingesteld, maar wil geen hormonenremmers meer innemen. Ze wil haar transverhaal terugdraaien omdat ze vindt dat ze om de verkeerde reden een vrouw ging worden.

Recensie: Euphoria ★★★★1/2

Recensie De 5 beste versies uit Liefde voor Muziek 2021

desc

maandag 22 februari 2021 VTMBert Hertogs

Liefde voor muziek 2021 kent wat ons betreft een aarzelende start. De meeste covers zijn ok maar niet meer dan dat terwijl men vorig jaar zelfs met nieuwe versies de originele overtroefde. Is het uit schrik dat een collega zo een nummer van een ander zou kunnen kapen (zie maar wat Regi met ‘Kom wat dichterbij’ van Gene Thomas deed)? Het lijkt alvast op het eerste gehoor dat de artiesten en arrangeurs zich wat hebben ingehouden en vooral binnen de lijntjes kleuren wat voor ons artistiek gezien weinig spraakmakende muziek of televisie oplevert. Ook de groep is erg heterogeen, de grapjes van Jonas worden duidelijk – en terecht – niet echt geapprecieerd en ook de mannen die op Emma Bales kap zitten en openlijk flirten met seksisme als ze het over de rijvaardigheden van Emma hebben, vinden we ronduit ergerlijk. Je voelt langs alle kanten dat deze groep echt geen vriendenclubje is dat goed aan elkaar hangt waardoor het format dat enige warmte en gezelligheid zou moeten uitstralen, bij momenten erg guur en kil zoals het Belgische weer aanvoelt.

Dit zijn de beste versies die we tot nog toe hoorden.

Recensie: De 5 beste versies uit Liefde voor Muziek 2021

Recensie Framing Britney Spears ★★1/2

desc

donderdag 18 februari 2021 VTMBert Hertogs

Veel gedoe om niks dat we nog niet wisten, dat is de reportage Framing Britney Spears van The New York Times die Telefacts NU vanavond op vtm uitzond. In de reportage wordt het 12-jaar durende wettelijke gezag waar de popartieste onder staat uit de doeken gedaan. Dat gebeurt echter tamelijk eenzijdig. Voornamelijk de fans komen aan bod die hun idool willen bevrijden met de hashtag #freebritney . Voor alle duidelijkheid: Britney Spears is een vrije vrouw, ze kan gaan en staan waar ze wil, ze wordt dus niet vastgehouden of zo. Wel wil ze niet langer werken als artieste zo lang ze onder wettelijk gezag van haar vader James staat. Er is met andere woorden een juridisch dispuut tussen vader en dochter en het gaat voornamelijk om geld en imago.

Recensie: Framing Britney Spears ★★1/2

Recensie Fair Trade ★★1/2

desc

maandag 15 februari 2021 StreamzBert Hertogs

‘Hoogmoed komt voor de val. In het leven moet ge uw plaats kennen. Weten wat ge kunt en nog veel belangrijker: weten wat ge niet kunt. Het zou allemaal zo simpel kunnen zijn. Als alle mensen nu ‘ns een klein beetje slimmer waren. Zat er vroeger na niet wat meer in zo’n dozeke? Dat is nu toch makkelijk verdiend hé. Arm Vlaanderen. Want geef toe, er wordt hier godverdomme toch serieus wat afgeprutst.’ Met die wijze woorden eindigt Fair Trade van Marc Punt na acht afleveringen. Punt regisseerde ook Matroesjka’s. Er zijn dan ook behoorlijk wat parallellen te trekken tussen het personage Ray Van Mechelen dat Peter Van den Begin neerzette in Matroesjka’s en dat van Patrick Paternoster, de wat krenterige Pater, in Fair Trade.

Recensie: Fair Trade ★★1/2

Recensie Liefde voor muziek (S7) ★★★1/2

desc

maandag 15 februari 2021 VTMBert Hertogs

Het zevende seizoen van Liefde voor muziek kon door corona niet in het buitenland opgenomen worden. Dus bleef de productie in eigen land en trok ze naar de Noordzee. Voordeel voor het tv-programma was dat er zeer veel artiesten zonder werk thuis zaten en dus plots wél beschikbaar om mee te doen. Eén van hen is – drukke agenda die hij immers in normale tijden heeft – Willy Sommers. Wat al meteen opvalt is dat de groep artiesten: Bert Ostyn (Absynthe Minded), Ronny Mosuse, Tourist LeMc, Emma Bale, Geike Arnaert, Willy Sommers en Jelle Cleymans & Jonas Vangeel en behoorlijk diverse, en eerder mannelijke groep zijn. Al van bij de start blijken Cleymans & Vangeel voor de luchtige, humoristische (zelf)relativerende noot van het programma te zorgen. En het is duidelijk naar het einde van het programma toe dat niet alle collega-artiesten daar even mee opgezet zijn. Cleymans & Vangeel neigen de luis in de pels te worden van dit programma en de grenzen af te tasten tussen respect en respectloosheid. Ook enkele anderen vielen behoorlijk uit de toon vonden we toen ze lachten omdat Willy ‘Marquee’ foutief uitsprak.

Recensie: Liefde voor muziek (S7) ★★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter