Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

New Event Wim Mertens Trio

Schouwburg Noordzaterdag 23 oktober 202120:15

Info:

De gerenommeerde componist, schrijver en performer Wim Mertens onderneemt in 2020 een wereldtournee ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van zijn muzikale carrière (1980-2020).

Mertens begon muziek te maken in 1980, nadat hij als musicoloog en radiomaker had gewerkt. Zijn eerste release ‘For Amusement Only’ is een muziekopname die alleen bestaat uit het geluid van flipperkasten. Dit album werd gevolgd door ‘At Home-Not at Home’ (1981), ‘Vergessen’ (1982), ‘Struggle for Pleasure’ (1983) en ‘Maximizing the Audience’ in 1984.

De voorbije veertig jaar heeft hij zijn muzikale taal ontwikkeld tot een normatieve woordenschat door voor verschillende ensembles te schrijven, maar ook zangcomposities en stukken voor symfonieorkesten.

Vandaag heeft Mertens meer dan zeventig cd‘s op zijn naam staan, waarvan hij de muziek regelmatig live brengt in heel Europa, Noord- en Centraal Amerika, Japan, Thailand en Rusland.

Hij blijft ook vandaag nog soloconcerten brengen voor piano en stem, maar ook optredens als lid van een duo, trio of strijkkwintet. Hij treedt daarnaast nog op met symfonieorkesten in België, Duitsland, Italië, Mexico, Spanje en Portugal.

Om dit artistieke 40-jarige jubileum te vieren, bereidt de Belgische componist een speciaal concertprogramma voor als overzicht van 1980-2020. Mertens biedt zijn fans een selectie van zijn bekendste composities, en introduceert ook zijn nieuwe album ‘The Gaze of the West’ (2020).


Tickets: schouwburgnoord.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter