Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Fernando Botero ★★★★★

desc

zaterdag 9 oktober 2021 BAM BergenBert Hertogs

Voor het eerst is er in ons land een overzichtstentoonstelling te zien met werk van de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero die volgend jaar op 19 april 90 wordt. De primeur is voor het BAM in Bergen. De expo ‘Voorbij de vormen’ is letterlijk en figuurlijk groots. Het is wat ons betreft dé tentoonstelling van dit najaar in ons land.

Recensie: Fernando Botero ★★★★★

Recensie Napoléon l’exposition ★★★★

desc

maandag 19 juli 2021 Grande Halle de La VilletteBert Hertogs

Twee grote tentoonstellingen rond Napoleon lopen er in onze contreien. Die in Luik bezochten we enkele maanden geleden. Die doet vooral beroep op een verzameling objecten van een privé-verzamelaar. Stuks waar sommige Vlaamse bezoekers die hetzelfde tijdslot als wij hadden gekozen wel behoorlijk sceptisch over waren. Zij uitten namelijk meerdere keren hun bedenkingen of die wel toe te schrijven waren aan Napoleon, Napoleons tijd en dus authentiek waren. Wij onthouden vooral een warrige storytelling die daar begint met het einde van de man, die op 5 mei tweehonderd jaar geleden op zijn 51ste in Sint-Helena waar hij naar verbannen was, overleed. Onder andere de originele valbijl van een guillotine is er te zien. In Parijs loopt nog tot 19 december 2021 Napoléon l’exposition, het is de betere Napoleonexpo, ook omdat er origineel materiaal te zien is dat uit diverse musea komt of voor het eerst te zien is in een tentoonstelling zoals de rode troon van Napoleon uit de Franse Senaat.

Recensie: Napoléon l’exposition ★★★★

Recensie Signac Les harmonies colorées ★★★★1/2

desc

maandag 19 juli 2021 Musée Jacquemart-André ParijsBert Hertogs

Nog tot 26 juli 2021 kan je in het Musée Jacquemart-André naar het werk van Paul Signac (1863 - 1935) kijken. 8 verschillende ruimtes in het voormalig stadspaleis waar de permanente collectie van Édouard André uit 1875 zich bevindt, zijn voor de gelegenheid voorzien van bijna 70 werken uit privéverzamelingen van deze landschapsschilder en theoreticus van het neo-impressionisme. Naast het werk van Signac is ook dat van zijn bevriende kunstenaars te zien: zoals Canal en Flandre (1894) en Le Moulin du Kalf à Knokke (1894) van Théo Van Rysselberghe die er mee voor zorgde dat België beschouwd kan worden als de tweede bakermat van het neo-impressionisme.

Recensie: Signac Les harmonies colorées ★★★★1/2

Recensie Hyperrealism Sculpture ★★★1/2

desc

zondag 4 juli 2021 Tour and Taxis BrusselBert Hertogs

Sinds 25 juni kan je bij Tour & Taxis naar de expo ‘Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un corps’. Wie daar een déjà vu-gevoel van krijgt, kunnen we geruststellen. De tentoonstelling liep inderdaad al eerder in Musée de la Boverie van 22 november 2019 tot 2 augustus vorig jaar. Dat is dus nog niet zo lang geleden. Net als in Luik zijn er in Brussel zo’n 40-tal beelden van internationale kunstenaars uit onder meer de VS, het VK, Italië, Spanje, België, en Australië te zien. En dat is meteen een van de mindere punten aan deze expo: je bent er nogal snel door (als je de ganse bezoekersgids wil lezen en de filmpjes bekeken wil hebben, reken je maximaal 1,5 uur). Daarnaast kon maar een deel van de werken ons echt boeien. Voordeel van de piekfijne organisatie en opbouw van de tentoonstelling is dat er meer dan voldoende ruimte is voor de bezoekers. Wie al gaan kijken is in Luik vorig jaar, ontdekt in Brussel overigens negen nieuwe werken.

Recensie: Hyperrealism Sculpture ★★★1/2

Recensie Banksy : Genius or vandal? ★★★★1/2

desc

zondag 20 juni 2021 Grote Markt 5, BrusselBert Hertogs

Zo’n uurtje tot 80 minuten zou een bezoek aan de niet geautoriseerde expo Banksy : Genius or vandal? die sinds 10 juni loopt op de Brusselse Grote Markt duren. Wij deden er het dubbele over. Drie uur. Dat komt omdat het een razend interessante tentoonstelling is in een voormalig bankkantoor op enkele meters van het politiecommissariaat.

Recensie: Banksy : Genius or vandal? ★★★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter