Vacature muziekjournalist | concertfotograaf

wherever you are. whenever you want. 24h/24 7d/7

Delen

Concertnews.be is een relatief jonge website die aan haar zesde seizoen bezig is. De site zoekt nu extra muziekjournalisten en concertfotografen. Ben je dus op zoek naar ervaring als cultuurverslaggever in spe en wil je contacten binnen de entertainment- en muziekbusiness opbouwen of was het altijd al je droom om eventfotograaf te worden voor een groeiende website dan is dit misschien wel iets voor jou.

Concertnews.be brengt concert- en festivalnieuws. Concertaankondigingen, festivalaankondigingen, nieuws over de (veranderingen in de) line up van een festival, weetjes, interviews (face to face en phoners), recensies, en concertfoto’s brengen we. Alle genres kunnen aan bod komen. Voorwaarde is wel dat het om live concerten gaat (geen playback of live on tape dus). Daarnaast staan we ook stil bij dans-, ballet-, circus-, comedy-, theater-, musical- en opera-voorstellingen. Onze medewerkers doen ook audio interviews (meestal face to face, maar phoners horen ook tot de mogelijkheid) met artiesten. Tenslotte zijn we aanwezig bij enkele belangrijke media events.

Wie zoeken we?

 1. 0 redacteurs/redactrices uit België (regio Antwerpen, Brussel, Oost- en West-Vlaanderen of Limburg) en 0 uit Nederland die gebeten zijn door de concert-en muziekmicrobe en die op vrijwillige basis artikels willen schrijven voor onze site in het Nederlands, Frans of Engels.
 2. 0 concertfotografen (M/V) uit België (regio Antwerpen, Brussel, Oost- en West-Vlaanderen of Limburg) en 0 uit Nederland die in moeilijke omstandigheden (beperkt of vaak veranderend licht, uiterst korte tijdspanne,...) het hoofd koel weten te houden en hun scherpe blik voor uitmuntende invalshoeken, cadrages,... niet uit het oog verliezen.
 3. Maandelijks krijg je een concertagenda met events op waar we verslag van uit willen brengen. Hierop kan je je inschrijven, ook eigen voorstellen zijn welkom in overleg met de hoofdredacteur.
 4. Voor concertnews.be engageer je je uiteraard om op weekavonden of in het weekend erop uit te trekken.
 5. Stagiairs (enkel derdejaars studenten journalistiek) mogen phoners, face to face interviews of persconferenties met (inter)nationale artiesten doen/bijwonen, en dus zelf op reportage gaan (voor een concertverslag, sfeerverslag, achtergrondartikel, zuiver interview, enz.). Door de intensieve begeleiding van stagiairs die we nastreven, is het aantal plaatsen beperkt op jaarbasis en zijn enkel derdejaars studenten en masters welkom.
 6. Beschikken over een rijbewijs en auto kan een voordeel zijn, maar is geen must zo lang je maar flexibel inzetbaar bent.
 7. Kandidaat-fotografen (M/V) dienen te beschikken over een degelijke digitale reflexcamera, statief, lenzen en als je het grote werk wil doen, kan een converter tevens van pas komen (in megazalen durven artiesten of bands wel eens vragen dat fotografen zich moeten opstellen aan de mengtafel halfweg of helemaal achteraan de zaal). Het is steeds verboden om een flits te gebruiken.
 8. Helaas kunnen we geen verloning aanbieden, maar wel een guest ticket voor een evenement én een behoorlijke ervaring die tevens goed op je cv staat.
 9. Let op: we zoeken absoluut geen fans die verslag willen uitbrengen van hun favoriete artiest of groep. Allrounders met een stevige kritische geest, die verschillende genres aandurven (van mainstream tot alternatief over klassiek) hebben een streepje voor bij ons.

Interesse? Vul dan als de bliksem het formulier hieronder in. Vergeet zeker niet te vermelden waarom jij de geknipte persoon bent om ons team te versterken en geef een link naar je blog, site of social media pagina waar we een artikel dat van jouw hand is, kunnen lezen of je geeft ons details over de fotoapparatuur waarover je beschikt en een link naar je portfolio met foto’s. Dit om je schrijf- of fotografiestijl te kunnen beoordelen.

Contacteer ons Concertnews.be

Name:
Country:
Email Address:
Telephone number:
Question:
 

All fields + the captcha are mandatory

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter