Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Michael Deno ★★★

desc

vrijdag 20 januari 2023 Kavka, AntwerpenBert Hertogs

Ze zijn zeldzaam aan het worden, de professionals in de muziekindustrie die de ballen nog aan hun lijf hebben om een van de meest kritische journalisten uit te nodigen voor een concert van een beginnende band of artiest. Zelden willen ze dat talent al meteen blootstellen aan een mening die hen en de artiest in kwestie mogelijks commercieel niet uitkomt. Zij behoren als u het ons vraagt tot de categorie lafaards. Daartegenover heb je dus diegenen die wél nog durven, die de uitdaging aangaan (al dan niet onder het motto ‘slechte reclame is ook reclame’) en het er gewoon op wagen. In sommige gevallen gaat het dan omdat men (al dan niet té zelfzeker) er gerust op is dat het allemaal wel positief zal uitdraaien. Toen we een uitnodiging ontvingen om naar het concert van Michael Deno in Kavka te gaan, twijfelden we en ook weer niet. Nooit eerder trokken we immers naar die zaal en vermits het team van Lieven Scheire kennelijk niet in staat blijkt om mails te beheren, laat staan ze te beantwoorden, hadden we nog een gaatje in onze agenda dat zoals steeds - ook nu dus - in no time gevuld geraakte. Your loss Lieven!

Recensie: Michael Deno ★★★

Recensie Herman van Veen - De Voorstelling ★★★★★

desc

zaterdag 14 januari 2023 Kon. Elisabethzaal AntwerpenSascha Siereveld

Als liefde zoveel jaar kan duren, dan moet het echt wel liefde zijn. In 1966 trad Herman van Veen voor het eerst op in Antwerpen en de relatie tussen het Vlaamse publiek en de Nederlandse zanger-cabaretier is er alleen maar sterker op geworden. En dat voel je wanneer je  tijdens ‘De Voorstelling’ de toehoorders vol passie naar de artiest voelt kijken en luisteren. Er ontstaat een magische connectie die de muzikanten het beste van zichzelf doet geven. En toegegeven: Herman mag dan al een paar jaartjes ouder zijn, hij is nog geen haar veranderd. Oké dan, hij heeft sinds 1966 misschien wel een paar haartjes verloren, maar absoluut nog niets van zijn pluimen. Integendeel! We hebben het gevoel dat hij net als goede wijn alleen maar beter geworden is met de tijd. De afwisselingen tussen een grappig tekstje, een gevoelig liedje, een kritische bedenking met humoristische kwinkslag, virtuoos vioolspel en de kuren van de harlekijn verlopen zo subtiel, dat ze naadloos in elkaar overgaan. En wat de man vocaal en fysiek nog laat horen en zien op het podium verraadt in niets zijn ware leeftijd. Een avondje theater met Herman van Veen, Edith Leerkens, Jannemien Cnossen en Kees Dijkstra is een genot voor lichaam en ziel. 

Recensie: Herman van Veen - De Voorstelling ★★★★★

Recensie Davina Michelle ★★

desc

donderdag 22 december 2022 Trix BorgerhoutBert Hertogs

“Balen als een stekker” deed Davina Michelle op 9 december toen ze geveld werd door griep en haar concerten moest verplaatsen in Trix en Het Depot. Eerlijk? Wij dachten eerst dat het om fake news ging. “Een stoere chic als Davina geveld door een virusje? Kom op, maak dat een ander wijs!” dachten we. Elk zichzelf wat respecterend internationaal artiest laat zich immers vaccineren tegen de griep al is het maar om niet opgescheept te zitten met eventuele bijkomende kosten door het verplaatsen of annuleren van een show. Zeker, Hollanders kunnen behoorlijk dom zijn, al verwijten onze Noorderburen dat net de Belgen. Maar Davina toch niet? Zo’n supervrouw die maak je toch niet zo snel wat wijs? Vreemd dus dat Davina ziek werd. Nog vreemder vonden we dat toen we tijdens onze research op een website stootten waarin gesteld wordt dat de zangeres in een stulpje woont met 3 badkamers. Hoe kan dat dan, dat het qua persoonlijke hygiëne toch zo fout kon gaan als je één badkamer hebt voor elk dagdeel? Het is ons kortom een compleet raadsel. Eén mysterie. Duizend vragen. Dat is het huis Davina Michelle. Hé, daar zit misschien wel een leuk tv-format in!

Recensie: Davina Michelle ★★

Recensie A symphonic evening with ★★★★

desc

donderdag 15 december 2022 Sint-Romboutskathedraal MechelenBert Hertogs

“Karen heeft het weer gedaan!” klonk het uit de mond van Gene Thomas na haar Pet Shop Boys-cover ‘Rent’ tijdens A symphonic evening with. En of ze het gedaan had. “Meestal als artiesten badend in het zweet ontwaken na een nachtmerrie is dat er een waarbij ze ofwel naakt op een podium staan ofwel hun tekst kwijt zijn.” voegde ie eraan toe. “Ik heb geen idee wat ik moet doen. OMG! Ik ken diene tekst niet” klonk het daarvoor wat paniekerig uit de mond van Karen Damen naar Walter Proost, de dirigent van European Philharmonia die dan maar besloot om de song neer te leggen en opnieuw te starten. Damen dacht dat ze ondertussen de tekst terug kende maar twijfelde. Gelukkig kwam Sean to the rescue met zijn smartphone waarop ie de tekst van de song even op het internet opgezocht had. Het zou wel eens de running joke “Kent ge uwen tekst?” voor de volgende maanden en misschien wel jaren kunnen worden die de voormalige rosse van K3 wel eens zou kunnen blijven achtervolgen in de Vlaamse muziekindustrie.

Recensie: A symphonic evening with ★★★★

Recensie Angèle ★★★★

desc

zaterdag 10 december 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Maar liefst drie MIA’s won Angèle dit jaar. Samen met Dua Lipa had ze met ‘Fever’ in 2021 de hit van het jaar te pakken vond het televotende publiek in Vlaanderen. Ook in de categorie pop en solo vrouw trok ze aan het langste eind en mocht ze de trofee mee naar huis nemen. In totaal heeft ze zo over verschillende edities genomen maar liefst 11 MIA’s in de wacht gesleept. En toch blijkt zelfs dat niet genoeg om een Sportpaleis uit te verkopen. Zeker, met zo’n 15.000 verkochte tickets was de grootste concertzaal van het land meer dan aardig gevuld. Maar met dat cijfer vul je de zaal als je een volledig zittend concert geeft en dat was niet de bedoeling van Angèle. Het gevolg was dan ook dat er wel nog héél veel plek over was op het staand middenplein.

Recensie: Angèle ★★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter