Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Bis N.S. (As usual) | N.N.N.N. | Quintett ★★

desc

zaterdag 26 maart 2022 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Drie werken stelt Ballet de l’opéra de Lyon voor in een uitverkochte rode zaal van deSingel. Bis N.S. (As usual) van Ioannis Mandafounis, N.N.N.N. van William Forsythe en afsluiten doet de avond met diens Quintett. Wat de drie choreografieën gemeen met elkaar hebben is de focus op de hand-armbewegingen, de afwisseling ook tussen dan weer strakke rechte lijnvoering en de cirkelvorm. Maar ook een beperkt tot onbestaande narratief waardoor een emotionele laag (zo goed als) ontbreekt. Wat dan overblijft is techniciteit waarin N.N.N.N. dat bijna 20 jaar oud is en slechts achttien minuten duurt met stip het sterkste werk van de avond is.

Recensie: Bis N.S. (As usual) | N.N.N.N. | Quintett ★★

Recensie Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan ★

desc

vrijdag 18 maart 2022 KVS BrusselBert Hertogs

Met een vertraging van maar liefst 40 minuten omdat het nieuwe en blijkbaar overgevoelige brandalarm van de KVS maar liefst 4 keer afging en het publiek in de foyer dan ook geëvacueerd moest worden, begon Lisbeth Gruwes dances Bob Dylan dat in 2015 gecreëerd werd. Kort samengevat kunnen we stellen dat er hooguit twee van de acht choreografieën, waarvan sommige zelfs maar half uitgewerkt leken, (die op ‘One more cup of coffee’ en ‘Sad eyed lady of the Lowlands’) echt de moeite waren. Al de rest was gewoontjes tot bijzonder banaal. Bij ‘Knockin’ on heaven’s’ door zagen we het hoofd van Kurt Overbergh in het publiek harder naar voor en achter bewegen dan Gruwez zelf op het podium. Zij stond met de rug naar het publiek en wandelde met kleine stapjes zeer traag naar de achterkant van het podium. ‘Da’s nogal een choreografie hé?’ klonk het uit de mond van de choreografe. ‘Ja, wauw’ dachten wij.

Recensie: Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan ★

Recensie C(h)oeurs 2022 ★★★★1/2

desc

zondag 13 maart 2022 Opera AntwerpenBert Hertogs

Een voorstelling die recht naar je hart gaat. Dat is C(h)oeurs 2022 van Alain Platel. Een revival, het oorspronkelijke werk van tien jaar geleden werd daarvoor licht aangepast en geüpdatet met onder andere een verwijzing naar het conflict tussen Oekraïne en Rusland wanneer dansers en koorleden rondcirkelen met gele en blauwe wimpels. Een beeld dat meteen op applaus kan rekenen, en wij wat makkelijk scoren vinden, al past het perfect binnen het associatieve narratief (elke toeschouwer kan via de aangereikte beelden zijn eigen verhaal creëren) van de voorstelling.

Recensie: C(h)oeurs 2022 ★★★★1/2

Recensie Contre-jour ★★★★

desc

zaterdag 26 februari 2022 CC Sint-NiklaasBert Hertogs

Dansant en acrobatisch. Vals stilstaand/traag dan weer bijzonder dynamisch. Intiem, fragiel en vrouwelijk dan weer krachtig en fel. Menselijk en dierlijk. Strak lineair, zigzaggend dan weer spiraalvormig als een slang, golvende cirkels of bogen trekkend in het mulle zand of deze combinerend (wanneer we drie danseressen achter elkaar zien stappen en de achterste de plek inneemt van de voorste waarbij ze langs links een halve cirkel vormt en dit tafereel zich een aantal keer herhaalt). Contre-jour (verwijzend naar een term in de fotografie die zo veel betekent als een opname die van achter belicht wordt), de jongste dansvoorstelling voor een kwintet van vrouwen die choreograaf Alexander Vantournhout creëerde, doet stof opwaaien. Letterlijk dan.

Recensie: Contre-jour ★★★★

Recensie Disney On Ice 2022 ‘Allemaal Helden’ ★★★★

desc

vrijdag 25 februari 2022 Lotto Arena MerksemSascha Siereveld

Naar jaarlijkse gewoonte brengt Gracia Live de sprookjes van The Walt Disney Company naar de Lotto Arena in Antwerpen in Feld Entertainments ‘Disney On Ice 2022’. Heel wat kleine prinsen en prinsessen hadden zich speciaal voor deze gelegenheid uitgedost als hun favoriete sprookjespersonage. In een twee uur durende show worden ze meegenomen naar de wonderbaarlijke werelden van Ariël, Vaiana, Rapunzel, Belle, Anna en Elsa. Een cast van internationale schaatsers en schaatssters kruipt in de huid van de verschillende personages en brengt de verhalen zoals we die kennen uit de Disneyfilms. Het resultaat is een symbiose van topsport en de magie van Disney: het sierlijke van het ijsdansen versmelt met de fantastische sprookjeswerelden waarin prinsen en prinsessen, sterke vrouwen, een halfgod en een kreeft op zoek zijn naar een happy end. 

Recensie: Disney On Ice 2022 ‘Allemaal Helden’ ★★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter