>>

New Event De Goldbergvariaties BWV988

Kaaitheater Brusseldonderdag 3 december 202020:30

Info:

De Goldbergvariaties behoren tot het late werk van Bach. De componist verkende de mogelijkheden van muzikale thema’s tot het uiterste in een spel van variaties, canons en fuga’s. Hij vertrok van een eenvoudige, ingetogen melodie en een onderliggende baslijn, waarop zich een muzikale kosmos ontvouwt die straalt door de buitengewone veelzijdigheid en ongeëvenaarde complexiteit.

Samen met pianisten Pavel Kolesnikov en Alain Franco zet Anne Teresa De Keersmaeker haar traject met Bach verder in een dialoog met deze variaties. De grote bezetting van The Six Brandenburg Concertos – de vorige Rosas-creatie op muziek van Bach – brengt ze terug tot een solo-voorstelling die ze zelf danst. Ook hier vormt de muzikale partituur een blauwdruk voor de choreografie.

Met één aria en dertig variaties daagt de muziek de dans uit tot het vinden van een vorm in voortdurende verandering, en tegelijk met een onveranderlijke kern. De Keersmaeker brengt de weg die ze als choreografe tot op vandaag aflegde samen met een blijvende zoektocht naar haar eigen danstaal.


Tickets: kaaitheater.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter