New Event Il Volo

Vorst Nationaal Brusselzaterdag 7 oktober 202320:00

Il Volo en België, het leest als een waar liefdesverhaal!

Ons land was een van de eerste landen buiten Italië om het pop-operatrio te omarmen. In 2011 stonden ze hier voor een eerste keer met twee uitverkochte concerten in het Koninklijk Circus in Brussel en de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.
Daarna speelden ze tal van uitverkochte concerten, met in 2017 als kers op de taart een prachtig en zo goed als uitverkocht concert in Vorst Nationaal.

Zes jaar later keren Piero, Ignazio en Gianluca eindelijk terug met een ‘best of‘-concert, waarbij al hun grootste hits de revue zullen passeren.

Piero Barone, Ignazio Boschetto en Gianluca Ginoble waren in 2009 nog nobele onbekenden toen ze elk apart deelnamen aan de talentenjacht ‘Ti Lascio Una Canzone‘, op de Italiaanse tv-zender RAI 1. Hun talent werd al snel opgemerkt door Michele Torpedine, de manager die de carrières lanceerde van Andrea Bocelli, Zucchero, Giorgia en Biagio Antonacci. Torpedine wilde met het drietal werken aan een internationaal artistiek avontuur, gedragen door hun buitengewone stemtalent. Ze werden de eerste Italiaanse artiesten ooit die een contract kregen bij een groot Amerikaans platenlabel, Geffen Records.

Hun titelloze debuutplaat, ‘Il Volo‘ (2010), ging platina en haalde zelfs de US Billboard Top Ten. De groep mocht zijn opwachting maken op grote Europese en Amerikaanse televisieprogramma‘s, waaronder ‘The Tonight Show‘, ‘American Idol‘, ‘Good Morning America‘, ‘The Today Show‘, het Duitse ‘Wetten, Dass..?‘ en de ‘MDA Labor Day Telethon‘ met Jerry Lewis. In 2014 sleepten ze op de Latin Billboard Awards in Miami de prijs ‘Latin Pop Albums Artist of the Year, Duo or Group‘ in de wacht.

Nadat ze in 2015 werden uitgeroepen tot de overwinnaars van het Festival van San Remo, werden ze echt helemaal onstuitbaar: ze haalden nummer 1 op iTunes met hun EP, single en bijbehorende video, die online een recordaantal keer werd bekeken. Met ‘Sanremo Grande Amore‘ en ‘Grande Amore‘ haalden ze de top van de Italiaanse hitlijsten, en de platen haalden respectievelijk dubbel platina en platina. In 2015 vertegenwoordigde Il Volo Italië op het Eurovisiesongfestival en het Europese publiek ging helemaal overstag: Il Volo kreeg de hoogste score in de televoting. Die populariteit vertaalde zich daarna ook in de verkoopcijfers van single ‘Grande Amore‘ en album ‘Sanremo Grande Amore‘, die in de Eurovisielanden meteen naar nummer 1 stegen in de iTunes-charts.

Zowel op hun albums als op het podium spreiden de mannen van Il Volo hun enorme vocale en entertainmenttalent tentoon. Mis hun Live in Concert Tour niet, op 7 oktober in Vorst Nationaal.

Tickets: www.gracialive.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter