New Event Klein Jowanneke gaat dood

Schouwburg Noordvrijdag 14 juni 202420:15

Met deze legendarische succesvoorstelling nam Johan Petit, alias Klein Jowanneke, in 2008 afscheid van zijn jeugd. Vandaag, vijftien jaar later, voelt hij het opnieuw: het leven glipt hem door de vingers. Dat is heftig, dat is triest, maar zo is het nu eenmaal. Binnenkort wordt hij vijftig. En hij voelt dat het niet beter gaat, nee, het wordt alleen maar erger. En daarom, om het leven te vieren — nu het nog kan — gaat Klein Jowanneke nog eens dood. 

Vanaf zijn afstuderen in ‘97 keek Klein Jowanneke naar de wereld rondom zich. Dat resulteerde in vier voorstellingen waarin zijn blik steeds scherper werd. ‘Klein Jowanneke Gaat Dood’ is tegelijkertijd het eindpunt en het hoogtepunt van de Klein Jowanneke-cyclus. 

Een eindpunt omdat het een beetje belachelijk is om uzelf op uw 48 Klein Jowanneke te blijven noemen. Een hoogtepunt omdat pas na een wervelende vertelling van drie uur en vijf kwartier duidelijk wordt waarom de dood van Klein Jowanneke onvermijdelijk was. En hoe daar niks maar dan ook niks aan te doen is. En waarom wij allen dat trieste lot met hem delen.      

== > Johan Petit is een graag geziene gast in Noord. Denk maar aan ‘Hoe te leven’ en ‘Nu het nog kan’. Deze keer vergezellen multi-instrumentalist Bart Voet en lichtkunstenaar Tim Clement hem mee op het podium en zorgen voor de muziek. 

[quote] ‘Vanaf dat ge geboren wordt, zijt ge op weg naar het einde. Maar het is pas als ge nen tijd onderweg zijt dat ge dat beseft.‘

Tickets: schouwburgnoord.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter