New Event Tir Arthur

Schouwburg Noordvrijdag 29 september 202320:15

Arthur Van Hooylandt baat op de kermis de schietbarak Tir Arthur uit. Hij is het gewoon dat er van alle kanten op hem wordt geschoten. Hij incasseert en blijft incasseren. Tot het hem te veel wordt. Dan schiet hij terug. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Tir Arthur is een bloedernstig stuk waarin, juist daarom, kolossaal veel gelachen wordt. Waan je in de sfeer van uitbundige en nostalgische kermismuziek, met duistere tonen van de film noir.  

Bo Spaenc, onze artist in residence, maakt muziek mét ruimte voor improvisatie. Samen met Johan Vandendriesche ondersteunen, ontregelen en overdonderen ze Warre Borgmans én het publiek. Hij vertelt je wat je van deze voorstelling mag verwachten. 

Tir Arthur is een herwerkte versie van ‘Suikerspin’. Een roman van Erik Vlaminck. Een op ware feiten gebaseerd familieverhaal uit de kermiswereld. Met duistere intriges en verdoken geheimen, dramatisch beklijvend met een vleugje humor.  

In Tir Arthur worden we geconfronteerd met Arthur Van Hooylandt, één van de hoofdpersonages uit Suikerspin. Vijftien jaar later is Arthur nog steeds wie hij was: een egocentrische bullebak die alles en iedereen in het vizier neemt. 

Bo Spaenc en Erik Vlaminck werkten reeds samen voor Miranda van frituur Miranda, en voor de Wattman.

Tickets: schouwburgnoord.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter