New Event OVER//HERE

CC Brasschaatzaterdag 2 maart 202419:00

‘OVER//HERE’ is een fluffy, speculatief en hoopvol verhaal met als hoofdrol onze ‘versleten’ planeet: de Aarde. Een pluizige maquette van het einde van de wereld. Een abstracte, sciencefiction komedie over dat wat niet mee mag op de raket. Een dystopisch feestje met alles wat achterblijft.

Dit verhaal speelt zich af in een nabije toekomst en toont de verstoorde, toxische en schijnbaar onmogelijke verhouding tussen de mensheid en haar biotoop.
Alle mensen willen wegvluchten van deze vervelende en kapotte planeet, waar het weer onvoorspelbaar is en onkruid ongevraagd groeit. Daarom bouwen ze een gigantische, hypersonische raket, die iedereen meeneemt naar een nieuwe, ‘betere’ planeet.
Deze zachte, met wol gehaakte wereld is een kindvriendelijke metafoor, een motiverende trainingssite voor onze verbeelding en zogezegde immature naïviteit. We willen jongere generaties aanzetten om te reflecteren, actie te ondernemen tegen de teloorgang van thuis: De Aarde.

OVER//HERE is een taalloze, beeldende vertelling, met als ‘wollen’ draad het verhaal van een specifieke plek op aarde. Met behulp van visdraad, plakband en doodgewone objecten zoeken we samen met de toeschouwer naar de poëzie van het alledaagse.

OVERHERE collectief bestaat uit de vier jonge theatermakers: Tristan Feyten, Runa Robbroeckx, Femke Van der Steen en Stan Martens. In 2022 wonnen ze met hun eerste voorstelling ‘OVER/HERE’ de Boze Wolf Prijs voor Aanstormend Talent binnen het figurentheater.

Tickets: www.brasschaat.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter