New Event Flemish Primitives

corso Berchemdonderdag 28 september 202320:00

In Flemish Primitives laat Chokri Ben Chikha samen met 6 jonge performers een nieuw licht schijnen op flitsende talentenjachten en de maakbaarheid van succes

Wij hebben altijd onze plan moeten trekken. We zijn altijd op ons best in tijden van ellende. Geploeter in de modder heeft ons groot gemaakt. Sterk. Gedisciplineerd. Ook nederig en bescheiden. Maar die tijd is nu voorbij. 


Op de 35ste wereldtentoonstelling in Dubai realiseert een groep artiesten een project rond Vlaams Meesterschap — van ‘Vlaams Primitief’ Jan Van Eyck tot choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, van Pieter Brueghel tot Alain Platel, van ambacht tot hightech. 


Terug op vruchtbare Vlaamse bodem neemt men de proef op de som. De centrale vraag: “Wie wordt de Vlaamse Meester van morgen?”. Onder het toeziend oog van het publiek ondergaan 6 jonge Vlamingen, die enkel hun drang naar succes én hun migratieachtergrond delen, een reeks experimenten. Wie trekt zich terug uit de ratrace? Wie bestendigt het geloof in de survival of the fittest? 

Dat de Vlaamse kunsten internationaal moeten uitblinken, stelde Jan Jambon toen hij aantrad als Cultuurminister. Regisseur Chokri Ben Chikha nam de uitdaging aan: hij ging op de wereldtentoonstelling in Dubai de Vlaamse kunsten promoten. In Flemish Primitives zoekt hij naar de ultieme formule voor Vlaams succes. De voorstelling schijnt nieuw licht op flitsende talentenjachten en de maakbaarheid van dit succes. Samen met 6 jonge performers onderzoekt Ben Chikha de relatie tussen de drang om te excelleren en de spectacularisatie van het verschil.

Tickets: corso.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter