New Event Rexit!

Stadsschouwburg Mechelendinsdag 6 februari 202420:15

Vijf jaar hebben ze elkaar niet gezien, Leopold III en zijn buitenlandminister Paul-Henri Spaak, sinds die nacht bij het begin van de oorlog. De regering vluchtte het land uit, de koning bleef.

Vijf lange bezettingsjaren is het blijven malen, wringen, rijpen, het zogenaamde ‘tragische misverstand’ tussen hen. Het zal nog eens vijf jaar duren eer de strijd beslecht is. Niet met een compromis maar met een volksraadpleging die elke Belg dwingt kant te kiezen en het land tot op de rand van de burgeroorlog brengt. 

De botsing tussen Spaak en Leopold is niet alleen de confrontatie van twee figuren die tijdens de oorlog andere keuzes maakten maar van twee verschillende persoonlijkheden en tegenstrijdige wereldbeelden. Het vormt de oerknal waaruit onze hedendaagse democratie geboren wordt.

Na Onbezongen, een weergaloze filering van het politieke wezen, schrijft Vincent Stuer (politiek woordvoerder en speechschrijver) opnieuw een stuk op het lijf van Valentijn Dhaenens – en ditmaal ook van diens spitsbroeder Bruno Vanden Broecke. Samen kruipen zij in en onder het vel van de historische figuren Spaak en Leopold III. Voor je ogen worden iconen mensen zoals jij en ik.

TEXT: Vincent Stuer
PERFORMANCE & DIRECTION: Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens
PRODUCTION: KVS
COPRODUCTION: 
PERPODIUM WITH THE SUPPORT OF THE TAXSHELTER OF THE BELGIAN FEDERAL GOVERNMENT VIA BNPPFFF

Tickets: cultuurcentrum.mechelen.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter