New Event Gambling game

Stadsschouwburg Mechelendinsdag 16 april 202420:15

In 2022 verraste SKaGeN met de tweedelige SneakPeek* ‘Shadow Game’ waarin het publiek twee maal twee weken kon meelezen met de intense messenger-conversatie tussen Eefje, een Nederlandse documentairemaakster, en Sajid (SK), een minderjarige Afghaanse jongen op de vlucht voor de Taliban en op weg naar Europa. In het derde en laatste deel verlaat SKaGeN de digitale conversatie om opnieuw het podium op te stappen.

In ‘Gambling Game’ is Sajid eindelijk aangekomen in België, acht weken voor zijn achttiende verjaardag. Minderjarig, dat bewijst zijn Afghaanse paspoort. Wanneer de jaarrekening in Europa anders blijkt te zijn, komt zijn minderjarigheid ter discussie te staan en dreigen de poorten zich opnieuw te sluiten. Tot een krasbiljet van de Nationale Loterij zijn leven voorgoed verandert.

‘Gambling Game’ is een absurde parabel, geschreven door Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens, die zich afspeelt in een levensechte game-omgeving: de personages verdienen er credits, moeten zich bewapenen, verlengen hun levens of vechten voor een herkansing. Op de scène mengen feit en fictie zich, lopen echt en virtueel door elkaar en spiegelt de actualiteit zich aan de Europese geschiedenis.

‘Gambling Game’ is het sluitstuk van de ‘Shadow Game’-reeks, maar staat als voorstelling op zichzelf. Door de thematiek en de concrete aanpak is ‘Gambling Game’ ook uitstekend geschikt voor jongeren (14+).

Tickets: cultuurcentrum.mechelen.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter