New Event Prins Arthur V

Stadsschouwburg Mechelenwoensdag 22 mei 202419:00

Met “Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat“ heeft Benny Lindelauf een zoveelste juweeltje in de jeugdliteratuur afgeleverd. Na het bekroonde “Tortot“ is deze verhalenbundel het minstens zo sterke vervolg. Al de verhalen is dit boek zijn heerlijk taalvirtuoos, fantasievol, speels en toch pakkend.

Als figurentheater spreekt één verhaal ons in het bijzonder aan: “De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde“. Een keihard verhaal over de minst sympathieke poppenspeler ooit. 

Een bezeten marionettist die ondanks  verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op “Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes.”, in aanwezigheid van de keizer zelf. Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn. 
Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.


“De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde” is een mooi en intrigerend verhaal met schitterende sprookjesachtige karakters en een verrassend plot. Het baadt in een macabare sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.

Joost Van den Branden van Theater Tieret liet zijn talent als schrijver reeds meermaals zien bij zijn eigen gezelschap maar ook bij ons in “Labyrint“. Nu bewerkt hij, in een coproductie tussen Froe Froe en Tieret, het verhaal van Arthur, de beste poppenspeler ter wereld (volgens hemzelf en zijn moeder). Samen maken we hiervan een verrassende en poëtische voorstelling, die ruikt naar Pulicinella met een vleugje kaneel.

Heerlijk, onversneden figurentheater met een absolute topcast.

Met: Joost Van den Branden, Bart Van Der Heyden, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Ellen De Mul (Stage).
Live - muziek van en door Luna Janssens (Stage).
Tekst van Benny Lindelauf, Joost Van Den Branden en cast.
Regie: Marc Maillard

In coproductie met Theater Tieret

Tickets: cultuurcentrum.mechelen.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter