New Event My Sweet Panther

HetPaleisvrijdag 22 maart 202420:00

Naar “HET BEZOEK VAN DE OUDE DAME“ [originele titel van het stuk van Friedrich Dürrenmatt] – coproductie met Theater Stap

FROEFROE en THEATER STAP hebben een mooi verleden. Na twee grote coproducties, waaronder het geprezen ROM, en OSKAR gaan we opnieuw samen een voorstelling maken rond “HET BEZOEK”, van F. Dürrenmatt. De plot van deze voorstelling is relevant en spannend. Het is geen Shakespeare maar wel een echte klassieker en FroeFroe wil het jong publiek zijn klassiekers leren kennen. 

“Het Bezoek” is het verhaal van een aan lager wal geraakte stad. Alle fabrieken gingen er failliet en daarmee crashte de ganse gemeenschap. Iedereen zit in de miserie maar er schijnt nu een lichtpuntje.
Jaren geleden is Claire vertrokken onder vreemde omstandigheden. Ze is ondertussen multimiljardaire geworden en brengt haar geboortestad een bezoek. Iedereen hoopt dat haar geld goed zal zijn voor een wilde investering die de stad er bovenop helpt. Haar ex-lief woont hier nog steeds en hij moet Claire overhalen tot gulle daden.
Madame Claire blijkt inderdaad 5 miljard in de stadskas te willen storten, daarnaast wil ze nog aan elke inwoner 5 miljoen geven, op één voorwaarde; ze vraagt gerechtigheid. Ze vraagt dat haar ex-lief ter plekke vermoord wordt. Hij is de reden van haar vertrek. Hij heeft haar zwanger gemaakt en verstoten na een miskraam. Hij moet dood. 
Dit gezegd zijnde gaat ze rustig op hotel met haar ganse gevolg en wacht af.
De dorpelingen zakken weg in een poel van dilemma’s, gewetensvragen, moordplannen en hebzucht.
Eén dode voor zoveel gelukkig leven lijkt misschien toch niet zo onredelijk als je er over doordenkt.
En dan ontsnapt de zwarte panter, het huisdiertje van Claire en iedereen bewapent zich…

De acteurs van STAP hebben een open maar heftige relatie met onze poppen. Ze zijn geïntrigeerd en er zelfs beetje bang van. Die interactie roept grote tederheid op maar zorgt ook voor een intensieve en unieke spanning tussen spelers en figuren.

Aan de slag met de Stapacteurs is een feest, wij kijken er al naar uit!

Tickets: www.hetpaleis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -






Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter