New Event Magdalena

Blikfabriek Hobokenzaterdag 20 april 202420:00

In 2018 verbaasde The Singing Factory de Vlaamse musicalwereld met hun eerste creatie ‘Magdalena‘. De voorstelling, die je meeneemt naar het Ierland van de twintigste eeuw,  vertelt het schrijnende en waargebeurde verhaal van meer dan 30.000 vrouwen die gedumpt werden in door God vergeten kloosters, waar ze in barre omstandigheden handarbeid moesten verrichten. Het laatste klooster sloot pas de deuren in 1996 en sindsdien werden al verschillende massagraven met honderden babylijkjes ontdekt. Allemaal kinderen die geboren werden in de kloosters. 

Vanaf 19 april 2024 keert ‘Magdalena‘ eindelijk terug en zal te zien zijn in de Blikfabriek in Antwerpen. De karrenvracht aan jong talent in cast en ensemble krijgt met Ann Van den Broeck, die in de huid van de gevreesde Zuster Margaret kruipt, en Ivan Pecnik (pastoor Albert Walsh), twee doorwinterde professionals naast zich in deze meeslepende, vaak hartverscheurende, maar bloedmooie productie.  
Tickets & info: singingfactory.be

Magdalena
‘Magdalena‘ was in 2018 de eerste creatie van The Singing Factory, met muziek van Sam Verhoeven (November 89, MUERTO, Lelies,…) en een script van Wanne Synnave (Kamp Delta, June Foster, November 89,…). De voorstelling combineerde een getalenteerde jongerencast met enkele doorwinterde professionals (An Lauwereins en Dieter Troubleyn). Dit bleek een ware succesformule, want intussen volgden nog tal van creaties die hetzelfde stramien volgden.

Dat ‘Magdalena‘ een schot in de roos was, bleek uit de vele lovende recensies van pers én publiek. De cast schopte het zelfs tot in de halve finale van Belgium’s Got Talent.

De voorstelling wordt grondig herwerkt naar een 2.0-versie door het originele creatieve team en zal vanaf 19 april 2024 spelen in de Blikfabriek in Antwerpen.

Het verhaal
In Magdalena maken we kennis met Rose, Emma en Sarah, drie meisjes die elk om een andere reden naar het klooster worden gestuurd. Rose is ongewenst zwanger, Emma heeft een vriendje, wat haar moeder niet kan verkroppen, en Sarah’s vader kan de eindjes nog amper aan elkaar knopen en ziet geen andere optie dan zijn dochter naar het klooster te sturen.

In het klooster zwaait Zuster Margaret de plak. Ze voert er een schrikbewind, en alle meisjes die er terechtkomen, breken vroeg of laat. Tot Emma’s vriendje Aeden aan de kloosterpoort verschijnt…

Hoofdcast
Ook in ‘Magdalena‘ geeft The Singing Factory weer heel wat jong talent de kans om te schitteren en in deze te leren van de ervaren professionals Ann Van De Broeck, die in de huid van de gevreesde Zuster Margaret kruipt en Ivan Pecnik, die als pastoor Albert Walsh, tegen beter weten in, meisjes die in een slechte thuissituatie zitten naar het Magdalena-klooster van Zuster Margaret stuurt. 

Lotte Villays (17, Wilrijk) speelt Rose Clarke. Rose wordt door haar moeder en stiefvader naar het klooster gestuurd omdat ze ongewenst zwanger is. De rol van Emma Hynes is weggelegd voor de 20-jarige Emma Vanthielen uit Nijlen. Emma wordt in het klooster gedropt omdat ze een verboden relatie heeft met Aeden, gespeeld door Mauro Janssens (18, Merksem). Sarah Brady, neergezet door de 18-jarige Mona Theuwissen uit Antwerpen, belandt samen met haar jongere zusje Alice in de klauwen van Zuster Margaret omdat hun vader niet meer de middelen heeft om voor hen te zorgen. De rol van Alice is voor de absolute benjamin van de hoofdcast, de 10-jarige Leonie Gysen uit Schilde. Louis Geldof (15, Oostkamp) mag in de huid kruipen van Daniel Flynn, de jongere broer van Aeden. Musicaldebutante Yinte Verhoeven (20, Heist-op-den-Berg), wist bij haar eerste auditie ooit meteen een hoofdrol weg te kapen als Zuster Stella. Esse Synnave (24, Mechelen/Wilrijk), die in 2018 nog deel uitmaakte van het ensemble, maakt nu de sprong naar de hoofdcast van ‘Magdalena‘ als Zuster Lois.

Kelly Van Hove (36, Mechelen) en Sofie Theunis (25, Lier) vervolledigen de zustergilde van het klooster als Zuster Kathleen en Zuster AnneSepp Mertens (Rijkevorsel)  en Timo Hertoghs (Lint), beiden 16 jaar, zijn Ryan en Rowan. Zij zijn de misdienaars van Eerwaarde Walsh, die meer interesse tonen in de meisjes in het klooster en de miswijn, dan in God. De 17-jarige Ruth Boelaert uit Hamme mag zich uitleven als de geniepige Keira en Erik Goyvaerts (Antwerpen), met zijn 60 jaar met voorsprong de ouderdomsdeken van de ganse cast, is Desmond, de stiefvader van Rose die haar misbruikt.

Ensemble
Antwerpen: Bo Elisabeth (16, Mechelen), Emilie Elisabeth (18, Mechelen), Maxine De Baets (18, Rijmenam), Jasmijn Vinck (19, Reet), Saar Adriaensen (20, Vremde), Sin Jonkers (21, Vosselaar), Jasper Van Hees (17, Mol), Liesbeth Houtain (21, Mortsel), Lize Coppens (19, Schoten), Noah Apers (17, Hemiksem), Coumba Thiam (18, Deurne), Renzo Olivier (20, Berchem)

Oost-Vlaanderen: Fien Adank (22, Buggenhout), Hannah Thyssen (21, Beveren), Levi Van Overtveldt (16, Beveren), Julie Leemans (17, Waasmunster), Kato Coppens (19, Sinaai), Roos Brusselmans (17, Dendermonde), Xan Tonnelier (18, Laarne)

West-Vlaanderen: Lucas Geldof (17, Oostkamp), Elise Lagrou (11, Wingene)
 
Limburg:
 Pieter-Jan Hoessels (23, Zutendaal)

Creatives
Muziek: Sam Verhoeven
Script & liedteksten: Wanne Synnave
Regie: Jervin Weckx
Choreo: Kylian Campbell

Producent: Diederik Van Durme
Koorleiding: Tinne De Groot & Ronny Plovie
Arrangementen & MD: Thomas Vanhauwaert

Regie-assistentie: Maud Hanssens
Regie-assistentie: Bas Bossaerts
Kostuum: Els De Mot

‘Magdalena’ speelt vanaf 19 april in de Blikfabriek in AntwerpenTickets & infosingingfactory.be

De voorstelling wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 12, tenzij onder begeleiding van een volwassene.

Tickets: singingfactory.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter