New Event De vier seizoenen

deSingel Antwerpenzaterdag 30 november 202420:00

De vier seizoenen van Antonio Vivaldi is een van de meest iconische en vaakst gereproduceerde muziekstukken uit het klassieke repertoire. Voor deze nieuwe Rosas-creatie laten Anne Teresa De Keersmaeker en DE SINGEL huisartiest Radouan Mriziga zich inspireren door de prachtige opname van Vivaldi’s stuk door violiste Amandine Beyer en haar ensemble Gli Incogniti.

De Keersmaeker en Mriziga werkten eerder al samen aan 3ird5 @ W9rk (2020). Ze delen naast een grote interesse in de observatie van de natuur, geometrie en belichaamde abstractie, ook een bezorgdheid om onze veranderende en steeds meer verontrustende relatie met onze natuurlijke omgeving. Stilstaan bij de vier jaargetijden maakt de urgentie van de klimaatcrisis pijnlijk duidelijk. Kunnen we vandaag nog spreken over vier seizoenen? Vivaldi componeerde het werk exact driehonderd jaar geleden in het Middellandse Zeegebied, waar verschillende continenten elkaar ontmoeten. Het stuk nodigt uit tot reflectie over de geopolitieke dynamiek in de regio en de manier waarop kennis, macht en geschiedenis zich verspreiden.

De Keersmaeker en Mriziga grijpen terug naar de kern van Vivaldi’s Vier seizoenen en de vele emoties en associaties die het stuk oproepen.

Tickets: www.desingel.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter