New Event WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis)

HetPaleismaandag 17 maart 202520:00

Het is hoog tijd om een voorstelling te maken over onze schermtijd. Sinds de iPhone in 2008 zijn massale glorierijke intrede deed, zijn we hooked. Ons gedrag veranderde, generatiekloven openbaarden zich. Ouders en opvoeders zijn licht tot zwaar bezorgd. Ze horen verhalen over kinderen die in twintig Whatsapp-groepen verschillende identiteiten aannemen, er in het geheim een tweede telefoon op nahouden, op het dark web aan anorexia challenges deelnemen en nieuwjaar liever met hun vrienden online in World of Warcraft vieren.

Of is dat allemaal zwaar overdreven en moeten we vasthouden aan de liefde-aandacht-en-vertrouwen-mantra, die voor die generatie ouders zo kenmerkend is? En wat voor recht van spreken hebben ze eigenlijk als ze geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als hun kind tegen hen praat? Of als ze tot diep in de nacht tussen de series door van de actualiteiten naar Immoweb surfen? 

Acteursgroep Wunderbaum ging samen met schrijfster Annelies Verbeke op middelbare scholen het sociale media gebruik van leerlingen onderzoeken. 

Tickets: www.hetpaleis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter