New Event Fatilou M.

HetPaleisvrijdag 18 april 202520:00

Rena is veertien. Ze verwacht niets van het leven, niets van zichzelf, niets van school. En dat mag iedereen weten. Ze bepaalt de sfeer in de klas, ze is luid en brutaal. Tot in het midden van het schooljaar een nieuwe leerling in de klas komt, die na enkele maanden even plots weer verdwijnt: Fatilou. Sindsdien is er iets veranderd in de klas. Het meest nog voor Rena.

Wat als je hele universum plots op zijn kop staat en je eindelijk echt gezien wordt? Rena probeert te vatten wat haar overkwam en maakt samen met haar klas Maatschappij en Welzijn een film over Fatilou, het meisje dat verscheen en verdween. 

Na Dounia B. slaan Martha!tentatief en hetpaleis opnieuw de handen in elkaar voor een meeslepende theatervoorstelling. Fatilou M. is het portret van twee hedendaagse heldinnen in een onaffe taal, gespeeld door Prisca-Agnes Nishimwe en een nader te bepalen acteur. 

Anthony Nti, Chingiz Karibekov en Remy M. Ndow brengen de klas met een film tot leven in samenwerking met de Spectrumschool (Deurne). De leerlingen en leerkrachten acteren in de film en maken mee de rekwisieten. Schrijver en regisseur Bart Van Nuffelen schreef een tekst op basis van talloze getuigenissen. Fatilou M. is, na Dinska Bronska en Dounia B., het derde deel van een theaterdrieluik over opgroeiende jongeren in de stad.

Tickets: www.hetpaleis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter