New Event The Lieutenant of Inishmore

Bourla Antwerpenzaterdag 31 mei 202520:00

Met de legendarische voorstelling The Lieutenant of Inishmore, na De Krippel het tweede deel van de Aran Islands-Trilogy van de Britse schrijver Martin McDonagh, bracht Olympique Dramatique in 2006 het thema van terroristisch extremisme terug tot huiskamerniveau.

Een onherkenbaar verminkt kattenlijk verhit de gemoederen in een godvergeten Iers dorp. Wie overreed de kat van ‘mad‘ Padraick? En was het wel een ongeluk of was het een koelbloedige moord? Moe van het bommenleggen en mensen martelen in Noord-Ierland, keert Padraick terug naar huis. Hij wil weten hoe de vork aan de steel zit, want Padraick is... a real pussylover. 

In zijn genadeloze satire over extreem geweld schetst McDonagh een bloedstollende wereld van Ierse vrijheidsstrijders. Absoluut politiek incorrect, over the top, hilarisch, vlijmscherp en met een dreigende ondertoon. Als een Tarantino-script, maar dan voor toneel.

De Ierse volkstaal die McDonagh gebruikt, vraagt om een spitse variant in een zelf geconstrueerde verbasterde taal gebaseerd op Nederlands, Vlaams, Antwerps, Frans, Engels en Duits. Net als in De Krippel is deze vraag bijzonder wel besteed aan de ploeg van Olympique Dramatique. 

Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter