New Event Nassim

Theatre National Brusselwoensdag 28 april 202119:30

Elke avond stapt telkens een andere acteur samen met de Iraanse toneelschrijver Nassim Soleimanpour het podium op en haalt het script uit een verzegelde doos. Zonder repetitie of regie, alleen live begeleid door de instructies van de auteur op video, ontdekt hij de tekst tijdens de vertolking, gelijktijdig met het publiek.

Nassim Soleimanpour was in Iran lange tijd van zijn bewegingsvrijheid beroofd, tot hij zich eindelijk in Berlijn kon vestigen. Hij vatte het plan op om toneelstukken te schrijven die zonder hem konden worden opge- voerd. Dit was het principe van zijn vorige productie White Rabbit, Red Rabbit, die meer dan 1000 keer over de hele wereld werd opgevoerd door kunstenaars met de meest diverse registers, zoals Whoopi Goldberg, Ken Loach of Charles Berling. Nassim Soleimanpour, die tegenwoordig kan rondreizen met zijn voorstellingen, dompelt zijn publiek onder in een nieuwe theaterervaring vol gedurfde inventiviteit.

Het verhaal dat hij brengt, leunt sterk aan bij zijn eigen belevenissen. De tekst beweegt zich op de kruising van een universele en een persoonlijke dimensie, terwijl de enscenering steeds onvoorspelbaar blijft. Op die manier groeit er een diepe verstandhouding tussen toneel en publiek, dat wordt ondergedompeld in de aparte vertelkunst waarmee dit filosofisch verhaal gebracht wordt. Nassim presenteert een reflec- tie op ballingschap en toont ons de taal, weliswaar een vector van verdeeldheid, maar toch vooral van eenheid.

Tickets: theatrenational.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter