New Event Home

Theatre National Brusselwoensdag 26 mei 202120:15

Een tafel, drie stoelen, een radio, een fauteuil, een piano. Een woonkamer: een ruimte om samen te zijn, een ruimte waarin je alleen bent. Een smetvrije en rustige plek, waar je luistert naar de tijd die voorbijgaat, waar je wacht. Van tijd tot tijd daagt er vanuit de stilte een stem op van een bewoner, die een liedje neuriet of een herinnering vertelt. 

Hoe kun je een leven van 90 jaar huisvesten in een kamer van 15 m²? Wat zie je daar nog van de wereld? Home situeert zich op de grens tussen fictie en documentaire en wordt geïnspireerd door scènes waarvan het team getuige was toen het enkele maanden in een Brussels verpleeghuis doorbracht. De vertoning onthult het dagelijks leven in een van deze huizen: de momenten in de gemeenschappelijke ruimte, de kopzorgen, de tragikomische episodes, de herinneringen die naar boven komen, of ook nog de woorden die niet meer dan een fluistering zijn. Het leven “binnen“, zowel beschermd als afgeschermd, ondoordringbaar voor de buitenwereld.

Drie jonge acteurs kruipen in de huid van drie bejaarden en nemen daarbij telkens details over die ze bij hen hebben waargenomen: een slepend been, een trillende vinger, een lege blik. Home is een uitnodiging om je onder te dompelen in de sfeer en de tijdsbeleving die van deze plaatsen uitgaan, zodat je kan (her)ontdekken wat het betekent om oud te zijn.

Tickets: theatrenational.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter