Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Human forever ★★★

desc

maandag 19 februari 2024 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Een human interest docu. Dat is Human forever van Jonathan de Jong en Teun Toebes met in de hoofdrol dementen. Althans, dat is waar het promopraatje voor de première van start ging in de Koningin Elisabethzaal ons wou van overtuigen. In werkelijkheid is het een wat lang (80 minuten) uitgevallen activistische propagandaprent geworden die weliswaar terecht in vraag stelt of de Westerse manier om met dementen om te gaan, door ze op te sluiten en uit de samenleving te trekken, wel de juiste is.

Recensie: Human forever ★★★

Recensie All of us strangers ★

desc

zondag 18 februari 2024 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Een slaapverwekkende bij momenten zelfs bijzonder melige film is All of us strangers dat Andrew Haigh schreef en regisseerde geworden. Wij begrijpen kortom niet waarom sommige collega’s deze Britse fantasyfilm de hemel in prijzen.

Recensie: All of us strangers ★

Recensie Twilight in Concert ★★★

desc

vrijdag 16 februari 2024 Kon. Elisabethzaal AntwerpenSascha Siereveld

Er waren verbazend veel jonge ‘Fanpires’ afgezakt naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor deze editie van Cinema in Concert.  Naar aanleiding van zijn vijftiende verjaardag stond ‘Twilight’ op het programma. Het podium was voor de gelegenheid aangekleed met honderden kaarsen waartussen het twaalfkoppig orkest live de muziek zou brengen terwijl het publiek ondertussen kon kijken naar de prestaties van Kristen Stewart als Bella Swan en vooral ook naar de fonkelende prestatie van Robert Pattinson als de knappe vampier Eward Cullen. De ‘Twilighters’ konden hun hartje volledig ophalen terwijl de liefde tussen Bella en Edward zich nog een keertje op het grote, witte doek mocht ontluiken. En hoewel de soundtrack in 2009 hoge ogen scoorde, vonden we het achteraf gezien geen evidente keuze voor een Cinema in Concert.

Recensie: Twilight in Concert ★★★

Recensie Skyfall in concert ★★★★★

desc

zaterdag 17 februari 2024 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Bijna een jaar nadat Casino Royale in concert te zien was in Antwerpen, ruilde Cinema in Concert de Stadsschouwburg in voor de Koningin Elisabethzaal om er Skyfall in concert te brengen. Een prima keuze, want de exclusieve uitstraling van de zaal met goud, hout en marmer past een stuk beter met het Bond-universum dan het betonnen brutalisme van die andere theaterzaal aan het Theaterplein. Wat het helemaal leuk maakte, was dat er veel Bond-fans op de oproep van de organisatie waren ingegaan om in black tie te komen naar het Astridplein om daar de 23ste Bondfilm op groot scherm te zien terwijl een symfonisch orkest live de score speelde.

Recensie: Skyfall in concert ★★★★★

Recensie Madame Web ★★

desc

donderdag 15 februari 2024 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een wat fletse, ja zelfs bij momenten melige superheldinnenfilm is Madame Web die S.J. Clarkson regisseerde. Eigenlijk voelt deze feministische film – een van de weinige pluspunten is de heerlijke soundtrack – als een lange voorstelling aan van een nieuw personage: Cassie Webb/Madame Web (Dakota Johnson) en de drie tienermeisjes die haar zullen helpen: Julia Carpenter/Spider-Woman (Sydney Sweeney), Mattie Franklin/Spider-Woman (Celeste O‘Connor) en Anya Corazon/Araña (Isabela Merced).

Recensie: Madame Web ★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter