PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Boef op Pukkelpop 2017

woensdag 16 augustus 2017Festivalwei Kiewit

Boef
Foto: Pukkelpop

Op de openingsdag van Pukkelpop 2017 stond Boef met stip voor hét feestje van de avond. Iemand die snel praat en weinig melodie maakt, dat kan gewoon geen Limburger zijn. Boef komt dan ook uit Alkmaar in Nederland. Een hype is ie op dit moment via social media en een bekend online videoplatform. Het doet wat denken aan die andere hype van enkele jaren geleden ‘Drank en drugs’ waarbij Lil Kleine en Ronnie Flex bij gebrek aan voldoende materiaal hun grootste hit dan maar op repeat loslieten op het festivalpubliek in Kiewit. Gelukkig heeft Chokri ondertussen ingezien dat je dan beter een act kan boeken voor een korte gebalde set. Boef stond exact een half uur op het podium van de Dance Hall. Net voldoende om er een ‘gekkenhuis’ van te maken zoals de Nederlandse rapper ook beloofde.

Toen DJ Lady S haar laatste plaat op het publiek losliet, ‘Symphony’ van Clean Bandit, voelde je al dat er iets in de lucht hing. Boef wist dat meteen te verwoorden door de wat overbodige vraag ‘Wie is er klaar voor een feestje?’ te stellen. ‘Pukkelpop! Laat jullie horen!’ schreeuwde hij meermaals door het optreden en dat gold ook voor zowat de rest van zijn set. Bezwaarlijk kan je stellen dat ie heel de tijd aan het zingen was, het leek eerder op roepen, maar wat een volksmenner is ie! Al vooraan in het optreden zat ‘zijn hitje’ Krantenwijk. Het optreden beschrijft zich best in die ene alliteratie die we neerpenden in onze notities: heerlijke herrie.

Verder haalde hij alle showtrucs boven. T shirt uitdoen en zijn blote bast tonen zodat zijn vrouwelijke fans het konden uitjoelen? Check. De fans nog wat bijkomend oppoken door ‘Ik wil complete chaos zien!’ uit te roepen voor ie ‘Tempo’ inzette? Check. ‘Overal’ opdragen aan de vrouwelijke fans? Check! Vervolgens ‘Hosselen’ voor de mannen in het publiek zingen en die eerst de longen uit hun lijf laten schreeuwen? Check!

Passeerden verder nog in sneltreinvaart: ‘Weejow’ en ‘Ik ga weg’. Voor en na dat laatste nummer kon zijn grootste hit ‘Habiba’, goed voor een derde plek in de Vlaamse hitlijsten niet ontbreken. Het publiek zong de song uit volle borst mee toen het geluidsvolume naar beneden werd gehaald. Op het einde van zijn set hernam Boef het nummer nog eens in een remixversie en tekende zo voor de eerste sit down van het festival waarbij de toeschouwers massaal rechtveerden toen het ritme versnelde. ‘Hey hey ho ho’ scandeerde het publiek net zoals het deed nog voor Boef aan zijn optreden moest beginnen. ‘Waar is dat feestje?’ schreeuwde het. Tot twee keer toe live gaan op Instagram was voldoende voor Boef om er effectief een ‘gekkenhuis’ van te maken in de Dance Hall.

Een sterk optreden betekent daarom nog niet dat Pukkelpop 2017 organisatorisch sterk uit de startblokken kwam. De gebruikelijke kinderziektes waren te zien en te voelen in Kiewit. Het ontvangen van de bandjes, door de metaaldetector gaan, een pintje bestellen aan de bars, … het mag allemaal om het muziekgenre van Boef te vermelden wat ons betreft ... inderdaad … rapper.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter