PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Clouseau als mystery act op Pukkelpop: zielige vertoning

zaterdag 19 augustus 2023


Clouseau

Foto: Pukkelpop

Arm Vlaanderen. Arm Pukkelpop. Dacht het festivalletje van Chokri Mahassine 5 jaar geleden een middagslot te kunnen hypen door Willy Sommers te programmeren net zoals Glastonbury Festival al jaren op zondag een legendarische artiest programmeert, dan waren alle ogen dit jaar gericht op de mystery act: het ‘Fins powerpopduo’ Tarkastaja. Onder de maskers bleken Koen en Kris Wauters te zitten van Clouseau.

Het wordt een beetje zielig zowel van de organisatie achter Pukkelpop als de artiesten die eraan meedoen: ideeën van Glastonbury Festival gewoon schaamteloos kopiëren. En zoals steeds is het origineel idee véél straffer. Dit jaar was de mystery act in het VK onder de naam The Churn-Ups niemand minder dan de Foo Fighters. Ook zij brachten trouwens net als Tarkastaja exclusieve merchandise uit met de naam van de mystery band op.

Bij deze is nog maar eens de creatieve armoede van Pukkelpop én Clouseau bewezen terwijl de broertjes Wauters zich in allerhande pijnlijke bochten beginnen wringen om toch relevant te blijven (onder de jongeren). Als volgens een krant Bazart al het hoogtepunt van dag 1 was op Pukkelpop, dan zijn we ondertussen ook wel héél erg diep gevallen. Daar is slechts 1 woord voor: zielig! Wat een zwakkelingen!

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter