PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Queens of the Stone Age ★★★1/2

zondag 12 november 2023Sportpaleis Merksem

Queens

Het concert van Queens of the Stone Age in het Antwerps Sportpaleis op 12 november 2023 was ronduit fenomenaal. De band bracht een ongelooflijke energie naar het podium en wist het publiek van begin tot eind te betoveren. De setlist was perfect in balans, met een mix van klassiekers en nieuw materiaal, wat zowel trouwe fans als nieuwkomers aansprak.

Het geluid was kraakhelder en de bandleden waren in topvorm, wat resulteerde in een meeslepende ervaring. De sfeer in de zaal was onbeschrijfelijk; het publiek ging helemaal op in de muziek en de band slaagde erin om een onvergetelijke avond te creëren.

Het podiumdesign en de visuals droegen bij aan de algehele ervaring, waardoor het concert visueel indrukwekkend was. Kortom, Queens of the Stone Age leverde een onvergetelijk optreden in het Sportpaleis, waardoor het een avond werd die nog lang in de herinnering zal blijven hangen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van krachtige, meeslepende live muziek.

< recensie door ChatGPT>

Correctie op ChatGPT door onze man ter plaatse: het was een jojo concert, zo eentje dat van middelmatigheid (goed voor drie sterren) overging naar grootse momenten (goed voor vier sterren) en terug. Het Sportpaleis leek wel te bestaan uit twee verschillende werelden. Het middenplein ging helemaal loos. Al tijdens No One Knows, het tweede nummer op de setlist ontstond een grote mosh pit. Na verloop van tijd zagen we zelfs enkelingen aan het crowdsurfen slaan. Het geluid was verre van ok, het hing ervan af waar je je bevond in het Sportpaleis of het ok was. Met 16.500 verkochte tickets was de grootste zaal van het land overigens niet uitverkocht. Vooral op het balkon waren er veel lege plekken en dat terwijl het middenplein bomvol stond. Het gevolg laat zich raden: er werd danig tekeer gegaan op het middenplein terwijl het op de tribunes en zeker het balkon een behoorlijk doodse boel bleef. Van visuals was er geen sprake. Het was al met al een tamelijk magere productie (goed voor 7 trucks en 5 bussen on the road) die we te zien kregen, een simpel eerder klein podium (ook qua breedte) dat even goed in de Lotto Arena kon, een paar trussings met lampen aan alsof Josh en co een dak boven zich wilden hebben. Josh bleek overigens te denken dat de mediasponsor Radio Brussels was en was ervan overtuigd dat het zaterdag was, toegevend dat ie geen flauw idee had welke dag in de week het was. Zondag dus. Waarom we gingen kijken? Omdat we wilden weten of we op Glastonbury Festival de juiste keuze hadden gemaakt door naar het afscheidsconcert van Elton John te trekken, zijn allereerste optreden op dat festival en tevens allerlaatste in het VK dat volledig samenviel met het tijdsslot van Queens of the Stone Age. We hebben de juiste keuze gemaakt. Dat van Elton John was le-gen-da-risch. Dat van Homme en co goed, zonder meer.                              

< Bert Hertogs >

De setlist opgevraagd aan ChatGPT:

Hoewel ik geen toegang heb tot de specifieke setlist voor dat specifieke concert, kan ik wel een typische setlist geven die Queens of the Stone Age tijdens hun tour zou kunnen spelen. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke setlist kan variëren.

 1. Feet Don‘t Fail Me
 2. My God Is the Sun
 3. The Way You Used to Do
 4. No One Knows
 5. I Sat by the Ocean
 6. Smooth Sailing
 7. Domesticated Animals
 8. If I Had a Tail
 9. Little Sister
 10. Go With the Flow
 11. The Evil Has Landed
 12. Make It Wit Chu
 13. I Appear Missing
 14. Villains of Circumstance
 15. Sick, Sick, Sick
 16. The Lost Art of Keeping a Secret
 17. A Song for the Dead

Vergeet niet dat setlists van show tot show kunnen verschillen en dat de band andere nummers kan toevoegen of de volgorde kan veranderen. Het maakt allemaal deel uit van de live-ervaring!

De werkelijke setlist:

Smile (nummer van Charlie Chaplin in de versie van Peggy Lee)

 1. Regular John
 2. No One Knows
 3. Smooth Sailing
 4. My God Is the Sun
 5. Emotion Sickness
 6. If I Had a Tail
 7. Time & Place
 8. Carnavoyeur
 9. The Way You Used to Do
 10. Better Living Through Chemistry
 11. Sick, Sick, Sick
 12. Negative Space
 13. Leg of Lamb
 14. Made to Parade (voorafgegaan door Josh die het publiek vroeg om 15 seconden stil te zijn, wat helaas niet lukte door een paar lullen in de zaal en daarna lawaai te maken)
 15. Make It Wit Chu
 16. Little Sister (met intro op keyboard)

Bis:

 1. God Is in the Radio
 2. I Sat by the Ocean
 3. Go With the Flow
 4. A Song for the Dead


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter