PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Anyone but you ★★1/2

woensdag 31 januari 2024Kinepolis Antwerpen

Anyone

Te gelikt maar aan de andere kant behoorlijk expliciet voor een romcom die zo jaren ’90 oogt en klinkt. Dat is Anyone but you dat Will Gluck regisseerde. Centraal staat Bea (Sydney Sweeney, gekend van o.a. Euphoria, Reality en straks Madame Webb). Zij mag de onhandige blondine spelen die niet goed weet welke richting ze wil inslaan met haar leven. Wanneer ze dringend naar het toilet moet in een koffiebar, faket Ben (Glen Powell, recent o.a. te zien in Top Gun: Maverick en Devotion) dat ze een koppel vormen zodat ze de sleutel van de wc kan ontvangen die enkel bestemd is voor klanten. Uiteindelijk belanden de twee tussen de lakens, maar glipt zij er ’s ochtends vandoor. Als zij terugkomt, hoort ie hem haar beledigen tegen Pete (GaTa), een van zijn vrienden. Meer dan een one night stand zal het dus niet worden tussen Bea en Ben. Tot zes maanden later hun wegen elkaar opnieuw kruisen.

Wat blijkt? Ze ontmoeten elkaar dan in een club waar Petes zus Claudia (Alexandra Shipp) en Halle (Hadley Robinson), de zus van Bea ook aanwezig zijn. Uiteindelijk zullen Claudia en Halle zich verloven en trouwen. Gevolg is dat Ben en Bea op hetzelfde vliegtuig zitten richting Australië en er een hele tijd met elkaar zullen moeten optrekken. Omwille van hun voorgeschiedenis verloopt alles nogal bitsig tussen die twee. De rest van het gezelschap denkt er het zijne over en lijkt te suggereren dat ze eigenlijk verliefd op elkaar zijn wat zich uit in het op elkaars kap zitten. De twee kiezen er uiteindelijk voor om datgene te doen dat van hen gevraagd wordt, doen alsof ze een koppel zijn zodat ze de sfeer niet langer zouden verpesten. Vooral wanneer Bea’s ex-verloofde Jonathan (Darren Barnet) en Bens ex-lief Margaret (Charlee Fraser) opduiken, lijkt het hen een slimme zet om het spelletje te spelen en zo de jaloezie bij hun exen aan te wakkeren zodat ze hen misschien terug voor zich zouden willen gaan winnen.

Maar de aandacht van iedereen krijgen, lukt niet altijd. Tegen een schattige koala kan je dan ook niet op. Maar de ‘Titanic me’-scène tussen de twee, werpt wél zijn vruchten af. Alleen had niemand ooit durven denken dat ze niet alleen dat romantische moment aan de boeg zouden naspelen maar tot het einde zouden gaan. De twee belanden dus in het water. En de vraag is maar of deze keer ze wél op tijd gered zullen worden…

Tenzij we ons vergissen, zagen we nog nooit eerder het puntje van een eikel en een voorhuid tijdens een romcom op het grote scherm. Dat in combinatie met een zichtbare tepel van Sweeney, zorgt er toch voor dat de film die verder behoorlijk nineties oogt, met personages die te oppervlakkig neergezet worden en daardoor net als de gewitte tanden, fake aanvoelen, toch nog een beetje weet te verrassen. Welgeteld 1 song is er te horen in Anyone but you: Natasha Bedingfields hit ‘Unwritten’ dat alweer 20 jaar oud is. Een nummer dat Ben rustig maakt wanneer ie vliegt al dan niet met Bea die in het midden van de nacht (onhandig als ze is wanneer ze met haar kleren ergens vastgeraakt) fel beweegt boven het slapende lichaam van Ben, alsof ze seks met hem heeft.

Op het puntje van een eikel, de voorhuid en een vrouwentiet na, is Anyone but you verre van een verrassende romcom. Het tempo is ons te traag, de acteerprestaties niet je dat, en de regie op de vele boezems na die vanuit een vogelperspectief in beeld genomen worden al helemaal niet om over naar huis te schrijven.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter