Win een boek Dali en niets anders!


Dali

Foto: Mythras Books

Kunstenaar Salvador Dalí (1904 -1989) dacht groots en maakte van zijn leven een waar spektakel. Als geen ander verkende hij de grenzen van de kunst. Vriend en fotograaf Robert Descharnes (1926 – 2014) fotografeerde Salvador Dalí decennialang van dichtbij. Het boek bij de gelijknamige tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum laat een sprekende selectie zien uit de periode 1955–1985.

Intiem portret
Zijn foto’s gunnen ons een blik in het persoonlijke leven van de wereldberoemde kunstenaar. We zien Dalí in en rond zijn bijzondere huis in Port Lligat en aan de kust nabij het Catalaanse Cadaqués. De foto’s tonen hem in zijn vertrouwde leefomgeving: zoenend met zijn vrouw Gala, tijdens boottochten met vrienden en lezend op het strand. Maar we treffen ook een poserend personage en de kunstenaar opgaande in zijn creatieve proces. Met een selectie van maar liefst 125 foto’s van Robert Descharnes en twee essays die de foto’s van context voorzien, presenteert dit boek een intiem en veelzeggend portret van de buitengewone Salvador Dalí.

Twee Dalí’s
“Voor een ongeoefend oog is het misschien moeilijk te zien, maar in werkelijkheid zijn er twee Dalí’s: het personage dat poseert voor journalisten en zijn meest trouwe publiek, en de voor de nabije omgeving vertrouwde man die, hoewel nog steeds een creatief genie, niet acteert maar gewoon is wie hij is. Het zijn die twee Dalí’s die Descharnes heeft weten vast te leggen.” – Pere Vehí Contos, curator.

Dankzij Mythras Books kan je een exemplaar winnen van dit boek.Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn ondertussen gekend en ontvangen hun prijs binnenkort.

Nog geen fan van ons op Facebook?
Doe dat dan snel door op de Vind ik leuk-knop hier onder te drukken!
Zo kom je straks als eerste te weten welke andere wedstrijden we op je los laten.

     

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter