Win een boek De kracht van de Scheppende ruimte!


De

Foto: Mythras Books

Een frisse kijk op de toekomstverkenning van religieuze plekken 

Is er een toekomst voor religieuze plekken? Die vraag brandt al tientallen jaren op de lippen van religieuzen, leden van kerkfabrieken, overheden en vele anderen. Welk perspectief is er voor onze religieuze plekken, onze kloosters, abdijen, parochiekerken, kapelletjes, begijnhoven, bedevaartsoorden…? Leegstand? Verkommering? Het is geen vrijblijvende vraag want vele lokale geloofsgemeenschappen krimpen. Waarom dat zo is, is geen onderwerp van het boek, ‘De kracht van de ‘scheppende ruimte’. Wat Kristof Lataire wel doet, is perspectieven aanreiken en concrete acties voorstellen die energie geven om religieuze plekken een nieuwe toekomst te geven. 26 experten verrijken zijn visie. Je hoort hen ook in de tiendelige podcastreeks die bij het boek hoort. 

Bron van inspiratie bij de toekomstverkenning van onze religieuze plekken is ‘de scheppende ruimte’ – een broedplaats van ideeën die gevoed wordt door een niet-aflatende stroom relevante vragen. Hoe kunnen onze religieuze plekken een blijvende maatschappelijke en spirituele meerwaarde hebben? Hoe kunnen we het patrimonium en het erfgoed bewaren en delen met toekomstige generaties? Wat is de betekenis van een religieuze plek voor de gemeenschap die er zich verbonden mee voelt? Hoe zorg je voor een economisch duurzame en financieel rendabele toekomst? Is er ruimte voor experiment om grenzen af te tasten? Hoe vertaalt een idee zich in een nieuwe architecturale vorm? Vele vragen, waarop veel antwoorden mogelijk zijn. Dit boek heeft niet de pretentie dé waarheid voor eens en voor altijd vast te leggen, maar is een uitnodiging om de geesten open te zetten in de boeiende zoektocht naar nieuwe toekomstperspectieven voor onze religieuze plekken.

Dankzij Mythras Books kan je een exemplaar winnen van dit boek.Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn ondertussen gekend en ontvangen hun prijs binnenkort.

Nog geen fan van ons op Facebook?
Doe dat dan snel door op de Vind ik leuk-knop hier onder te drukken!
Zo kom je straks als eerste te weten welke andere wedstrijden we op je los laten.

     

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter