Win een boek Fernando Botero. Voorbij de vorm!


Fernando

Foto: Uitgeverij Snoeck

Deze catalogus, die verschijnt naar aanleiding van de eerste Belgische tentoonstelling van Fernando Botero, biedt een overzicht van de volledige carrière van de Colombiaanse kunstenaar.

Met zijn originele, herkenbare stijl geeft hij vorm aan de meest uiteenlopende onderwerpen en thema’s, die in dit boek allemaal aan bod komen. Vijf onuitgegeven essays van internationale specialisten bieden evenveel perspectieven op het werk van Botero. Ze werpen een nieuw licht op een rijkgeschakeerd beeldrepertoire, dat nu al deel uitmaakt van onze collectieve verbeelding, maar op het eerste gezicht lijkt te ontsnappen aan de gebruikelijke codes van de moderne schilderkunst.

‘Voorbij de vormen’ en zonder dooddoeners maken we kennis met een oeuvre waarvan de grote vormelijke vrijheid hand in hand gaat met de beheersing van traditionele technieken. Botero’s ogenschijnlijke eenvoud is het resultaat van zijn doorgedreven studie van de kunstgeschiedenis en de volkscultuur. Zijn keuze voor het figuratieve en zijn streven om een voor iedereen toegankelijk oeuvre te scheppen vloeien voort uit een niet-aflatende reflectie over de kunst van zijn tijd en haar rol in de maatschappij. Dit rijkelijk geïllustreerde boek biedt de sleutels om ten volle te kunnen genieten van Botero’s unieke fluwelen vormen en kleuren – een schoonheid waarop we maar niet uitgekeken raken.

Dankzij Uitgeverij Snoeck kan je een exemplaar winnen van deze fraaie catalogus.Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn ondertussen gekend en ontvangen hun prijs binnenkort.

Nog geen fan van ons op Facebook?
Doe dat dan snel door op de Vind ik leuk-knop hier onder te drukken!
Zo kom je straks als eerste te weten welke andere wedstrijden we op je los laten.

     

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter