Win een boekenpakket van Lupin!


Arsène

Foto: Uitgeverij Oevers

Op Netflix is momenteel de serie Lupin te zien. Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop (gespeeld door Omar Sy, bekend van oa Intouchables) zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan. Uitgeverij Oevers gaf Lupin uit in 2016 en maakt nu een nieuwe uitgave met een nieuwe vormgeving, om Lupin te eren en te vieren dat Oevers dit jaar vijf jaar bestaat.

In Arsène Lupin, gentleman-inbreker zijn de eerste negen Lupinverhalen opgenomen, voor het eerst gebundeld in 1907. Ze vormen de literaire geboorteakte van de Robin Hood van de belle époque, die steelt van de rijken en opkomt voor de armen. De verhalen zijn afzonderlijke pareltjes, die de auteur tot een heerlijk leessnoer heeft weten te rijgen. Pareltjes die ruim honderd jaar na dato nog steeds een genot zijn om te lezen. Voor zijn verdiensten voor de Franse literatuur werd Maurice Leblanc onderscheiden met de prestigieuze Légion d’honneur.

Gentleman inbreker Arsène Lupin neemt het op tegen twee tegenstanders van formaat, de beroemde Engelse politieman Herlock Sholmes en de jonge geniale scholier Isidore Beautrelet. Lupin moet zijn uiterste best doen om het geheim van de koningen van Frankrijk te ontrafelen.

Maurice Leblanc (Rouen, 1864 – Perpignan, 1941) schreef zijn eerste verhaal over Arsène Lupin in 1905 voor het tijdschrift Je sais tout. Lupin was het Franse antwoord op Sherlock Holmes en onmiddellijk een groot succes. Een nieuwe held was geboren. Maar liefst 21 boeken volgden. Arsène Lupin groeide uit tot een van Frankrijks meest geliefde personages.

De Holle Naald (L’Aiguille creuse, 1909) is een van de wonderlijkste verhalen uit de indrukwekkende loopbaan van Arsène Lupin. En ook een van de meest romantische.

Dankzij Uitgeverij Oevers kan je een boekenpakket winnen met daarin Arsène Lupin, gentleman-inbreker, Arsène Lupin versus Herlock Sholmes en Arsène Lupin De Holle Naald.



Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn ondertussen gekend en ontvangen hun prijs binnenkort.

Nog geen fan van ons op Facebook?
Doe dat dan snel door op de Vind ik leuk-knop hier onder te drukken!




Zo kom je straks als eerste te weten welke andere wedstrijden we op je los laten.

     

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter